![]() |
Ahmet Selçuk İlkan -- Şiirleri |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriAhmet Selçuk İlkan 1955 yılında Adana'da doğdu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1975 yılında Hayat Dergisi'nin düzenlediği 'Aşk' konulu şiir yarışmasında 'Hatırlar mısın?' isimli şiiriyle ilk birincilik ödülünü kazandı ![]() 1976 yılında Mimarlık öğrenimini yarım bırakarak Türkiye'ye döndü ![]() ![]() ![]() ![]() Bu güne kadar Türk müzik dünyasının en ünlü bestekâr ve yorumcuları ile çalışan İlkan'ın 1000'in üzerinde eseri bulunmaktadır, bunlardan ilk akla gelen; Islak Mendil, Tahta Masa, Kahır mektubu, Anılar, Bir PazarGünü, Sabahçı Kahvesi, Hatıram olsun, Bir Gülü Sevdim, Ya Seninle Ya Sensiz, Gözler Kalbin Aynasıdır, Sevdalıyım, Eyvah-Çaykarası, Çocukların Günahı Ne, Ben Ne İnsanlar Gördüm, Bana Sor Yalnızlığı, Eskici, Seninle Aşkımız Eski Bir Roman, Bir Cennettir Bu Dünya, Kurşuna Gerek Yok, Selam Olsun, BizimSokaklar, YineBugün Sensiz, Bir Evet Yeter, Seni Sana Emanet Ediyorum, Ya Benimsin Ya Toprağın, Sana Hasret Gideceğim, Liselim, Mastika ve diğerleri ![]() ![]() ![]() Ahmet Selçuk İlkan'ın bir başka özelliği Türk müzik dünyasında ilk melodi şiir akımını başlatmış olmasıdır ![]() ![]() ![]() ESERLERİ: Mum Işığında (Ayten) 1982 Şiir Gözlüm (Fahriye Abla) 1984 Bak Bir Erkek Ağlıyor 1986 Bir Beyaz Karanfil 1988 O Adam Benim 1990 Seni Arıyorum 1992 Şairler Ağlamaz 1997 Ayrılıkların Şairi (Asi Bir Tutku) 2000 Son Romantik 2002 ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : ahmet selçuk ilkan -- şiirleri |
![]() |
![]() |
#2 |
hayko26
|
![]() Cevap : ahmet selçuk ilkan -- şiirleriBEN SENİ ASLA ![]() ![]() ![]() Sen hayatımın en vazgeçilmez aşkı Sen uğrunda en çıldırdığım esmer Sen yolunda savaşlar verdiğim sevdam Sen uğrunda ölümlere gidip geldiğim Sen beklediğim Sen özlediğim Sen gizlediğim ![]() ![]() ![]() Güneş doğmayı unutabilir Sabah olmayı Yağmur yapmayı Ama ben seni asla ![]() ![]() ![]() Çiçekler açmayı unutabilir Kuşlar uçmayı Baharlar gelmeyi Ama ben seni asla ![]() ![]() ![]() Ne zaman bir şiir okunsa aklımdasın Ne zaman bir telefon çalsa karşımdasın Sen tanrımın en güzel armağanı Sen hayatımın en gerçek yalanı Sen bütün huylarımı ezbere bilen Sen gözyaşlarımı en iyi silen Sen dünyanın en güzel kadını Sen yemeğimin tuzu Yüreğimin buzu Anasının en güzel kızı Sen kalbimde en tatlı sızı Sen bütün varlığımın en sevimli hırsızı Sen sevdikçe sevilesi Övdükçe övülesi Öptükçe öpülesi aşkım ![]() ![]() ![]() Sen beni yokluğuyla delirten varlığıyla yolumu yolundan çeviren Sevdasıyla beni bir dağ gibi deviren kadın Bundan böyle senden sorulsun günahlarım Sende bütün sorularım Sende bütün cevaplarım Adam olmuşsam senden Katil olursam senden Ben çoktan vazgeçtim kendimden Ama senden Asla kadınım ASLA! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- Şiirleri |
![]() |
![]() |
#3 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriİNSAN OLMAK KOLAY DEĞİL ![]() ![]() ![]() Durup durup bana sorma Bunu bilmek olay değil İnsan doğduk insan ama İnsan olmak kolay değil Kalpten başka bir yolu yok Aşktan başka bir dalı yok Kitabı yok okulu yok İnsan olmak kolay değil Yüreğinde sevgi yoksa Gözlerinde şefkat yoksa Dünyalar da senin olsa İnsan olmak kolay değil Neler gördük bu dünyada Neler verdik bu uğurda Sultan olmak kolaydı da İnsan olmak kolay değil! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriSEN BU ŞİİRİ OKURKEN ![]() ![]() ![]() Sen bu şiiri okurken Ben çoktan bu şehirden gitmiş olacağım Artık ne özlemlerimi duyacaksın bıçak yarası Ne de telefonların çalacak gece yarısı Ve bu zavallı yüreğim olmayacak artık Kaprislerinin hedef tahtası ![]() ![]() ![]() Seni sana Beni bir akıl hastanesine Bırakıp gideceğim bu şehirden Nasılsa kavuşamadım sana Nasılsa dudaklarının kıyısına varamadım Nedense bütün çıkmaz sokaklar adresim oldu Ve nedense bütün kırmızı ışıkları üzerime yaktın Ne yaptımsa Bir türlü sana yaranamadım Artık adressiz Işıksız Ve öylesine ıssızım Dünlerin kadar eskiyim Verdiğin acılar kadar paslıyım İşte çıkıp gidiyorum hayatından Nasılsa fark etmez senin için Belki çok şanslı Belki de en yaşlıyım ![]() ![]() ![]() Artık Pusulam hasreti Saatim yalnızlığı Ve takvimler sensizliği gösteriyor bana Neylersin Yolcu yolunda gerek Belki bundan sonra Belki senden sonra Adam olur bu “asi yürek” Ve dersini alır da bu sevdadan Bir daha Boyundan büyük denizlere Asılmaz kürek Yarın bu saatlerde Ben yollarda olacağım Sen kimbilir kaçıncı uykunda Masal mavisi bir rüyada Ve elbette o korsan yüreğin Yine pusuda Oysa İlk defa sesimi duymayacaksın Sitemlerin sahipsiz Soruların cevapsız kalacak Belki ilk defa içini kemirecek yokluğum Tanımadığın bir korku içini saracak Ve ilk defa kendinle hesaplaşacaksın Ne oldu? Ne oluyor? Ne olacak? Sonra Bir gözün kör Bir kulağın sağır Bir ayağın kırık Bir kolun kesik Düşeceksin yollara Yani baştan başa yarım Yani baştan başa eksik Bütün duvarlar üstüne yıkılacak Belki ilk defa “Unutuldum” diyerek için sızlayacak Ve sen bu şiiri okurken Ayrılığımız çoktan başlamış olacak Belki de son tesellin Sana yazdığım “bu son şiir” olacak Ve kimbilir Unutulmuş bir gecenin tam ortasında Başucundaki bir radyoda Uykusuz bir şair yüreğini çınlatacak Ve bir daha fısıldayacak kulaklarına Sana adanmış bu satırları “Bütün şehirler uyur İstanbul uyumaz Ve birgün Bütün sevenler unutur seni Ama bu “şair yürek” ASLA UNUTMAZ ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriGÖRÜRÜM SENİ ![]() ![]() ![]() Kendini yüceltme dev aynasında Ne kadar cücesin bilirim seni Bir gün tökezlersin yol ortasında İşte ben o zaman görürüm seni ![]() Elma şekeri mi sandın sen aşkı Ne şiirin şiir ne şarkın şarkı Hele bir kırılsın feleğin çarkı İşte ben o zaman görürüm seni ![]() Ne yürek var sende ne içten bakış Bütün sermayense bir avuç alkış Baharın bahar da, ya gelecek kış İşte ben o zaman görürüm seni ![]() Elbette atarsın böyle kahkaha Umutların yumruk yememiş daha Saatin beş kala "Ah"a, "Eyvah"a İşte ben o zaman görürüm seni Ah benim zavallım öperim seni ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriYA SENİNLE YA SENSİZ ![]() ![]() ![]() Ya hep ya hiç sevgilim Ya seninle ya sensiz Olamaz başka biri Ya seninle ya sensiz! İstersen al at beni İstersen yarat beni Dağ gibi deniz gibi Ya seninle ya sensiz! Olmasa da sevenim Ağlayanım gülenim İlk sözüm son yeminim Ya seninle ya sensiz! İstersen sevme beni İstersen bekle beni Taş gibi toprak gibi Ya seninle ya sensiz! Yalnız bir mevsim değil Yalnız bir bahar değil Her zaman her yerde bil Ya seninle ya sensiz! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriYA SENİNLE YA SENSİZ ![]() ![]() ![]() Ya hep ya hiç sevgilim Ya seninle ya sensiz Olamaz başka biri Ya seninle ya sensiz! İstersen al at beni İstersen yarat beni Dağ gibi deniz gibi Ya seninle ya sensiz! Olmasa da sevenim Ağlayanım gülenim İlk sözüm son yeminim Ya seninle ya sensiz! İstersen sevme beni İstersen bekle beni Taş gibi toprak gibi Ya seninle ya sensiz! Yalnız bir mevsim değil Yalnız bir bahar değil Her zaman her yerde bil Ya seninle ya sensiz! İstersen öldür beni İstersen güldür beni Gün gibi güneş gibi Ya seninle ya sensiz! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- Şiirleri![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SEN BÖYLE GÜZELSİN ![]() ![]() ![]() Sen böyle güzelsin, sen böyle tatlı İçimden hep seni sarmak geliyor Yıllar var gönlümde, hasretin saklı İçimden hep sana koşmak geliyor Söz geçmiyor artık yasak aşkıma Ne olursun beni yanlış anlama Belki bu arzuma kızacaksın ama İçimden hep seni öpmek geliyor Geçtiğim her yolda karşıma çıksan Bir tatlı gülüşle yüzüme baksan Gönül ocağımı aşkınla yaksan İçimden uğruna ölmek geliyor ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriÖncelikle paylaşımların için teşekkürler hayko26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriBEN AŞKI ÖLÜMSÜZ BİLENLERDENİM ![]() ![]() ![]() İstemem sevgili yüzüme gülme Eğer ki sonunda ağlatacaksan İstemem sevgilim ümitler verme Sonunda dünyamı karartacaksan Ben aşkı ölümsüz bilenlerdenim Bir ömür boyunca sevenlerdenim Ellerin ellerime değmesin derim Eğer ki sonunda bırakacaksan Gönüle vurulmaz asla bir kilit Seveni öldürür kırılan bir ümit Sevgilim yanıma yaklaşmadan git Eğer ki sonunda ayrılacaksan |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriSEN ! ![]() ![]() Bırak ellerimi Üç satır yazacağım Üç satırda sen! ![]() ![]() ![]() Bırak gözlerimi Dört yana bakacağım Dört yanda sen! ![]() ![]() ![]() Bırak yüreğimi Bin kere seveceğim Bin kerede sen! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriİSYANLARDAYIM Gittiğin yerlerden dönmedin geri Yollara rest çektim isyanlardayım Kırıldı sonunda sabrımın teli Yıllara rest çektim isyanlardayım Beklenen yarınlar kaybolmuş dünden Ümitler selamı kesmişler benden Nasılsa hayır yok gelecek günden Kadere rest çektim isyanlardayım Bu benim talihim sözüm yok sana Payımı aldım ben sevdadan yana Hasretinden başka ne verdin bana Sana da rest çektim isyanlardayım |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriBEN ARTIK SEN OLMUŞUM ![]() ne varsa aradığım bil ki sende bulmuşum senden öncesi yoktu seninle var olmuşum sende bütün ümitler,sende bütün özlemler beni bende arama artık ben sen olmuşum |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriSEN FARKINDA DEĞİLSİN ![]() Hasret dağları sardı Sen farkında değilsin Son umut sende kalsın Sen farkında değilsin Böyle sessiz duruşun Umursamaz oluşun Yüreğimde bir kurşun Sen farkında değilsin Bilmiyorsun tutkumu O kaybetmek korkumu Bölüyorsun uykumu Sen farkında değilsin Gözlerim ufka dalar İçimde volkan yanar Senin için ölen var Sen farkında değilsin Bir çılgının yolunda Ben, sen oldum sonunda Herkes bunun farkında Sen farkında değilsin |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ahmet Selçuk İlkan -- ŞiirleriYASAK AŞK Bilmezdim böylesine uzun olduğunu gecelerin Umutsuz günlerin hüznünü duymamıştım hiç Uykumu böleceğini bu mutsuz düşüncelerin Bilmezdim sevda nedir tatmamıştım hiç Kederlerin en insafsızı benimle şimdi Suskunluğum öylesine ölümden zor ki ![]() ![]() ![]() Çağırsan en uzak iklimlerden koşup geleceğim Bir gülüşün dünyamı aydınlatacak en azından Ve kucak açacağım en güzeline mutlulukların Bir duysam aşkımı gözlerinden, dudaklarından ![]() ![]() ![]() Oysa sen de ben gibi mahzunsun biliyorum Biliyorum yasak aşkımız bizi böyle susturan Ne olur artık yeter bu idamlık hasretimiz Bin yıl seveceğim bir umut versen inan ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|