![]() |
Ahir Zamanın Dehşetli Fitnesi...2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahir Zamanın Dehşetli Fitnesi...2AHİRZAMANIN DEHŞETLİ FİTNESİ–2 Hz ![]() ![]() İbn-i Abbas radiyallahu anhuma’dan rivayet edilmiştir ![]() ![]() Abdullah bin Mes'ûd (Radiyallahu anh)'dan rivayet edilmiştir:”Allah dövme yapan ve yaptıran kadınlara, yüzden kıl yolan ve yolduran kadınlara, güzellik için diş törpülettiren kadınlara, Allah'ın yarattığı şekli değiştiren kadınlara lanet etmiştir ![]() Bu söz, Esed oğulları (kabilesi)’nden Ümmü Ya'kûb denilen bir ka¬dının kulağına gitmişti ![]() ![]() “Senden benim (kulağım)a gelen bu söz de ne? Sen dövme yapan¬ ve yaptıran kadınlara, yüzden kıl yolduran kadınlara, güzellik için diş törpületen kadınlara, Allah'ın yarattığı şekli değiştiren kadınlara lanet okumuşsun!” dedi ![]() “Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem'in lanet ettiklerine ben neden lanet etmeyecekmişim ![]() ![]() “Doğrusu ben mushafın iki kapağı arasındakileri okudum ![]() ![]() “Gerçekten Kur'an-ı okudunsa, mutlaka bulmuşsundur ![]() ![]() Şüphesiz ben şimdi senin hanımının üzerinde bundan bir şey görürüm dedi ![]() ![]() Bunun üzerine kadın, Abdullah bin Mesudun hanımının yanına girdi ![]() ![]() “Bir şey göremedim” dedi ![]() “Bana bak! Böyle bir şey onda olsaydı, onunla bir arada olamazdık” diye cevap verdi ![]() İslam ulemasının cumhuru bu hadislere dayanarak kaş almanın ve aldırmanın haram olduğuna hükmetmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Aynı şekilde yüzden kıl almak da haramdır ![]() ![]() ![]() ![]() Bunun yanında İslam âlimleri eğer yüzdeki kıllar fazla ve kadını çirkin gösteriyorsa, kaşları anormal bir şekilde uzuyor, yüzündeki kıllar bıyık ve sakal şeklini alıyorsa, bunun aldırılmasında bir beis görmemişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() … Hikmeti sonsuz olan Yüce Allah celle celaluh, aileler oluşsun ve karı-koca arasındaki birliktelik devam edip varlığını sürdürsün ve böylece nesiller meydana gelsin diye kadın ve erkek arasında bir temayül yaratmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Bu nedenle kaşları aldırıp inceltmeyi ve yüzdeki kılları almayı ve aldırmayı da haram kılmıştır ![]() ![]() ![]() Yüce İslam dini kadına, erkeklerin fitne aracı olma gibi deni’ bir vazife değil, aksine annelik, insan neslinin birinci derecedeki eğiticisi, terbiyecisi ve aile şerefinin muhafızı gibi hürmete şayan büyük vazife ve yüksek mertebe vermiştir ![]() Ancak insana ve insanlığa düşmanlığı meslek edinen şeytan ve yandaşları, Allah-u Teâlâ’nın bütün hükümlerine karşı çıktıkları gibi özellikle kadın-erkek ilişkileri konusunda haramların çiğnenmesi ve onlarla amel edilmemesi için var güçleri ile ve planlı olarak çalışmışlar/çalışıyorlar ![]() - Yuvasından dışarı çıkarılmış, - Açılıp saçılmış, - Acayip kılık ve kıyafetlere sokulmuş, - Tüm erkeklerin kötü nazarlarına sunulmuş, - Ticaretin reklam aracı olmuş ve kısacası - İnsanî tüm değerlerden tamamen soyutlanmıştır ![]() Tüm bunlar; “kadının özgürlüğü”, “eşitlik” ve “kadın hakları” gibi süslü ifadeler kullanılarak yapılmış ve İslam’dan habersiz olan fert ve toplumlara kabul ettirilmiştir ![]() ![]() ![]() Bu facianın en üzücü tarafı ise; gayr-ı Müslim kadınların, Müslüman ümmî kadınların, İslam dışı eğitim alan kızlar ve kadınların dışında; bu haramın ve lanetlik ahlakın, İslamî şuura sahip ailelerde yetişmiş, İslami eğitim almış, İslamî şuur edindiğini ve kendini iyice yetiştirdiğini iddia eden veya öyle bilinen hatta İslam’ın kadın davetçisi vasfını alarak İslami sohbetler yapan kızlar ve kadınlar arasında da yayılmasıdır ![]() Anlaşılan o ki biz de kadınlar üzerine sistemli çalışan İslam düşmanı komitelerden iyice ders almış ve aldığımız dersin pratiğini yapmışız ![]() ![]() Tabi bunun devamı da gelecektir hiç şüphesiz! Nasıl mı? Ayetleri, hadisleri te’vil ederiz, bazı hadislerin sahih olmadığını söyleriz, büyük imamların, müçtehitlerin ve âlimlerin sözlerine ya “Aslında şöyle demek istemiş” gibi uygun bir mana vererek niyetini belirler ya da “O da bir insandı” deyip yanıldığını ileri sürerek yaptığımızın aslında İslam’a uygun olduğunu ispatlarız! Fakat mesele bu kadar basit değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte gerçek mü’min! İşte gerçek erkek! Allah’ım bizlere İbn-i Mes’ud radiyallahu anh ve diğer sahabelerin (Allah hepsinden razı olsun) imanı gibi bir iman, İslam prensiplerine bağlılık ve kararlılık ver ![]() Hadislerden anladıklarımız: - Herhangi bir hastalık olmaksızın dövme yamak ve yaptırmak haramdır ![]() - Kadınların saça saç eklemeleri haramdır, - Kaş almaları ve aldırmaları haramdır, - Yüzden kıl yolmaları ve yoldurmaları haramdır, - Güzellik maksadıyla dişleri törpülemeleri haramdır ![]() - Müslüman bir erkek hanımına bunları yaptırmamalıdır ![]() - Müslüman bir baba kızlarına bunları yaptırmamalıdır ![]() - Müslüman bir davetçinin evinde -örnek olabilmesi için- bunlardan hiçbir şeyin bulunmaması gerekir ![]() Abdulkuddus YALÇIN Kaynak Ve Yazar A ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|