Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dostları, eliyor, kalbur, yeryüzü

Yeryüzü Bir Kalbur Dostları Eliyor

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeryüzü Bir Kalbur Dostları Eliyor

Yeryüzü bir kalbur dostları eliyor

Her dostu rahmetle anmak için bu köşemde yazmak istiyorum fakat dostlar ardı ardına gitti Evvela Mustafa Necati Bursalı, sonra Ergun Göze ve şimdi de İbrahim Canan Hepsi peş peşe gittiAzrail'e yetişemiyorum ki hepsiyle ilgili yazı yazayım

Ömrü biten, eceli gelen gidiyor Sanki yeryüzü bir kalbur olmuş, dostları eliyor İbrahim Canan ve Ergun Göze gibi insanları tasvir etmek çok kolay: Onlar şuurlu birer Müslüman'dı İbrahim Canan O muhterem, muhaddisti Kütübü Sitte'yi tercüme etti Değil ki Kütübü Sitte'yi okumak, fihristini okumak bile başlı başına bir ilimdir Şimdi onun mezarında, yani o toprak yığınında koskoca bir kütüphane yatıyor Gidenlerin yeri doldurulamaz derler amma, ben buna inanmıyorum Çünkü sevki İlahi, bir zamanların küçücük çocuğunu en büyük alim seviyesine çıkarabilir İslamiyet kıyamete kadar devam edeceğine göre hicri her asırda bir müceddit geleceği gibi, sık sık da İslam alimi gelecektir

Ezanlar okunuyor

Bu yazıyı yazarken, okunan ezanın hemen arkasından muhterem hocam İbrahim Canan toprağa verilecek

Her ayet çok mübarektir amma "Biz insanı topraktan yarattık" (Hacc, 5) ayetine ayrıca hayranım Çünkü ilim ispat etti ki, insanın yapısında 16 element vardır Bu 16 element aynen toprakta vardır Böylece ölen insan hem bedenen hem ruhen geldiği yere gidiyor "İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn Şüphesiz biz Allah'tan geldik ve şüphesiz dönüşümüz O'nadır" (Bakara, 156)

Bir başka âlem var ki, petekten çıkan arı, uçarak yüzlerce metre gidiyor Çiçeği eliyle koymuş gibi buluyor ve alınması gereken kısımları alıp bal yapıyor

Bir başka âlem var ki, rüyalarda ayaksız gezip, elsiz işler yapıyoruz Gözlerimizi açmadan görüyoruz, kısa bir zamanda uzun bir hayat yaşıyoruz

Bir başka âlem var ki, yağan kar tanelerinde dantel gibi şekiller görülüyor

Bir başka âlem var ki, anne karnında nur topu gibi bir çocuk hazırlanıyor ve dünyaya gönderiliyor

Bütün bunlar gösteriyor ki, ahiretin varlığına inanmayan, cehaletini ilan etmiş olur

Hiçbir şey başı boş değil! Sayılı nefes, sayılı lokma

Ey insan! Kendi hayatını seyrettiğin zaman yüzünün kızarmasını istemiyorsan ahirette seni utandırmayacak bir hayat yaşa

Ey insan! Kendi hayatını seyrettiğinde başını önüne eğmek istemiyorsan seyredebileceğin bir hayat yaşa

Allah, Rahman ve Rahim'dir O'nun rahmeti her şeye yeter Biz de O'na sığınıyoruz

İbrahim Canan, bir ummandır Biz o ummandan bir damla su aldık O ummanı anlatamayacağım için, Allah bütün Müslümanlara rahmet etsin deyip, burada susuyorum

31 Ekim 2009, Cumartesi
HEKİMOĞLU İSMAİL

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com