![]() |
İlahi Armağan -39- Meclis |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -39- Meclis39 ![]() Bu konuşma Cuma sabahı Ribât’ta yapıldı ![]() Konuşma tarihi: Hicrî 12 Recep 545, Milâdî 1150 ![]() Dünya ve âhirette mülk istersen cümle varlığını Allah yoluna harca ![]() ![]() ![]() Sana nasihat ediyorum; nasihatimi iyi dinle: Beni tasdik edersen, doğruluğunu ilân ederim ![]() ![]() ![]() Benden hasta hâline şifa al; aldığın ilâcı kullan ![]() ![]() Geçmiş insanlar, bir iyi kul bulmak için şarkı garbı dolaşırlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şüphesiz, elinizde hiçbir ilâç durmuyor; benim bilgim, tıbbî tecrübem sana ne fayda sağlar? Sana her gün bir temel kurarım, hemen yıkarsın ![]() ![]() ![]() ![]() Daima bana muhalefet etmektesin ![]() ![]() ![]() Sana nasihat ediyorum: Beni paslı kılıcınla bertaraf etmeye yeltenme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlim sahiplerini sıkıştırmayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamber (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Son kısmın şöyle bir tefsiri vardır: “Beni işitir, beni tutar, beni görür ![]() O kulun bütün işleri Hak için ve Hak ile olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çalış ve cehd eyle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İlahi Armağan -39- Meclis |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İlahi Armağan -39- MeclisCemaat vardır, dünya ile âhiret arasında döner ![]() ![]() ![]() Zâhidlik hâlinde isen dünya ile âhiret, korku sahibi isen cennetle cehennem, irfan sahibi isen yaratılanla Yaratıcı arasındasın ![]() ![]() Allah yolcularına, öbür âlemin işleri bildirilir ![]() ![]() ![]() Allah yolcuları, bütün günlerini Hakk'a kavuşmayı düşünmekle geçirirler ![]() ![]() Sonunda ayrılman mukadder olan şeyi şimdiden bırak ![]() ![]() ![]() ![]() Ey cemaat! Verâ sahibi olunuz; yani kendinizi kötülükten beri alınız ![]() ![]() ![]() Bana uyunuz; çünkü ben Peygamber (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Allah'a hamd ederim; senin övmen ve kötülemen benim için bir mâna ifade etmez; vermen, ve alman bana bir iş görmez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen Kitap ve Sünnet’e uymadıktan sonra felah yolunu bulman kabil değildir ![]() Bazı büyükler şöyle der: “Büyük bir önderi olmayan, şeytana uyar ![]() Kitap ve Sünnet’le amel eden büyük zâtlara uy ![]() ![]() ![]() ![]() Kitab’a uymayan, Sünnet’i tanımayan, irfan sahiplerinin verdiği vazifeleri benimsemeyen, ebedî felah bulamaz ![]() ![]() Senden daha bilgili kimseleri dinleyerek özünü terbiye et ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|