![]() |
Her İnsan Gölgesini Bekleyen Bir Âyettir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her İnsan Gölgesini Bekleyen Bir ÂyettirHER İNSAN GÖLGESİNİ BEKLEYEN BİR ÂYETTİR (Hikaye) Özcan GÖKHAN Gece boyunca kıvranıp durdu yatağında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahu ekber Allahu ekber… es-salatu hayrun mine’n-nevm… Birlikte kaldığı öğrenciler hâlâ uyanmamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Meâline uzanıp hayırla yâd etti Muhammed Esed’i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe fazilete ulaşamazsınız; zaten ne infak ederseniz edin, Allah onu ayrıntısıyla bilir ![]() Bir âyet acılarına dokundu, yarasına yâr oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Karşısında yeşil bir gölge belirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Benden sana hiçbir zarar gelmez, korkunu anlıyorum ancak gerek yok, kardeş sayılırız biz ![]() ![]() Genç: — Çok derin bakıyorsun, bakışlar her an korkutur beni ![]() Gölge: — Neden bunca acı çekiyorsun? Genç: — Dağlar devriliyor içime, zihnimdeki bütün faylar kırıldı, sanki ateşîn bir denizin, bir uçurumun kenarında yürüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Gölge: — Hiç yüreğini yokladın mı, danıştın mı rüyalarına? Genç: — Rüya ırmağım kurudu galiba, geceler hep aynı, bir öncekinin aynısı, yıllar oldu rüya görmeyeli ![]() ![]() Gölge: — Üç insan yılı geçti, ay ve güneş doğup battı yıllarca ![]() ![]() Gülümsedi gölge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * İlkin buzdağını koydu masaya gölge ![]() ![]() Genç; bir hutbenin ortasında sırtını mescidin serin iklimine dayamış olarak gördü kendini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — İbadullah, Allah’ın güzel kulları, “Yoksa siz sınanmadan, denenmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?” “Yoksa siz sizden öncekilerin başına gelenler sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi zannettiniz? Onlar öyle sarsıldılar, öyle sıkıntılara katlandılar ki, Allah’ın Rasulü ve beraberindekiler, ‘İlâhi! Senin yardımın ne zaman gelecek?’ dediler ![]() ![]() — Bittim dediğinde, yettim diyen şah damarımızdan yakın bir Allah var ![]() Cemaatin ruhunu karşısına gerip gökyüzüne çıkan ve inen kesitler nakşediyordu hoca: — İnfakın olduğu yerde nifak; nifakın olduğu yerde infak olmaz ![]() — Siz hiç öldünüz mü? Hiç yavrunuz kucağınızda can verdi mi? Füzelerin parçaladığı bir can gördünüz mü? (…) Sırtından derin bir ürperti yayıldı içine ![]() ![]() ![]() ![]() Dağ köylerinde eğrilmiş keçi kılından dokunan seccadesine gitti alnı genç insanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her İnsan Gölgesini Bekleyen Bir Âyettir |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her İnsan Gölgesini Bekleyen Bir ÂyettirTerlemişti genç, üşüyordu anbean ![]() ![]() ![]() DÜŞÜNCE Ülfet belâlı şey, fakat uzlet sıkıntılı, Bilmem nasıl geçirmeliyim son beş on yılı? İnsanlar anlaşıldı ![]() Kalsaydı terkeşimde bugün tek bir altın ok En tatlı bir hayâl için atmazdım ufkuma ![]() Dalsın yakında gözlerim artık son uykuma! "Yalnız duyan yaşar" sözü, derler ki, doğrudur "Yalnız duyan çeker" derim, en doğru söz budur ![]() Gördüm ve anladım yaşamak mâcerâsını, Bâkiyse rûh eğer dilemezdim bekasını ![]() Hulyâsı kalmayınca hayâtın ne zevki var? Bitsin, hayırlısıyla, bu beyhûde sonbahar! Ölmek değildir ömrümüzün en fecî işi, Müşkül budur ki ölmeden evvel ölür kişi ![]() Doğrulup cüzdanını açtı genç, yüz … vardı içinde ![]() ![]() Bir hutbeden sonra Filistinli hasta ve yetimler için yardım toplandığını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kapıyı çarpıp kendini sokaklara bıraktı, gün ışımaya başlamıştı ![]() ![]() İşte bu kısrak yokuşta çatladı demen için şeyda Dünyanın tüm düzlüklerine kin besliyorum Ve infakın huzuruna erişti ![]() ![]() Allah’ın yardımı gecikmemişti yine ![]() ![]() ![]() ![]() Mutmain bir tebessümle semaya kaldırdı ellerini, büktü boynunu: - İlâhi ayaklarımızı yolunda sabit kıl… Anlatıcısını bekleyen bir âyettir her insan ![]() GÜNÜN BU DUHÂ SEMTİNDE OKUDUĞU ÂYETLER, SARIP SARMALIYORDU YÜREĞİNİ ![]() ![]() ![]() ![]() “SEVDİĞİNİZ ŞEYLERDEN İNFAK ETMEDİKÇE FAZİLETE ULAŞAMAZSINIZ; ZATEN NE İNFAK EDERSENİZ EDİN, ALLAH ONU AYRINTISIYLA BİLİR ![]() |
![]() |
![]() |
|