Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
nasibimiz, odur, rızkımız

Nasibimiz Neyse, Rızkımız Odur!..

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nasibimiz Neyse, Rızkımız Odur!..

Nasibimiz neyse, rızkımız odur!

Rızık, çok para kazanmak demek değildir, parayı sağlıkla yiyebilmektir Rızık, ekmek, peynir, bal demek değildir Rızık, midenin onu kabul etmesidir Sakıp Sabancı yedi mi bütün malını mülkünü de gitti? Rızkı neyse onu yedi

Vehbi Koç demişti ki: "Bir simide hasretim!" Hastaydı, yiyemiyordu Nice zenginler tanırım ki hastalığından dolayı istediklerini yiyemez

Ben köydeyim, her yer ağaç Binlerce yaprak var Hepsinin rızkı var, o rızık gelmese kuruyacaklar Etrafa bakıyorum Allah kediye kürk giydiriyor, yılana çok değerli deri veriyor Bedava Onun rızkı o! Koyun seri bir halde zehirli otların arasından zehirsizleri bulup yiyor, rızkını buluyor Kartallar leşleri yer, ortalık tertemiz olur Solucan lisan-ı halle diyor ki: "Ben acizim, zayıfım" Allah solucana topraktan rızık veriyor Denizdeki balık diyor ki: "Ben elbise dikemem" Allah balığın elbisesini biçiyor, dikiyor, giydiriyor Hem de ne elbiseler Renk renk, süslü

Bu sebepten Bediüzzaman Hazretleri buyurmuş ki: "Helal rızık iktidar ve ihtiyar ile mütenasiben değildir" Yani adam akıllı veya çalışkan olduğu için zengin olmuş diyemeyiz O rızkı ona Allah nasip etmiş Çalıştım da kazandım, demek doğru değildir Kendini putlaştırmak oluyor

Kurbağa ineği görmüş, ben de bunun kadar büyük olurum, demiş Şişmiş şişmiş, en sonunda patlamış İşte hırs budur Hırs, zengin olmak isteyeni bitirir

İnsan, Allah'ın Rahimiyetine ve Hakimiyetine sığınırsa rahat eder

Servetimiz olur, rahatımız olmayabilir Ev alırız, ağız tadıyla oturamayabiliriz Bankada biriken paraları yiyemeyebiliriz Hadiseler gösteriyor ki, hayat bizim istediğimiz gibi devam etmiyor

Bu sebepten, hırslanmaya lüzum yoktur Elbette maddeten kalkınacağız Fakat yanlış anlaşılan bir durum var Zengin olmak için, para kazanmak için (şahıstan devlete kadar) hırs değil, plan program lazım, üretime yönelik çalışmak lazım

Müslüman çalışacak da kazanacak da zengin de olacak amma, helal yoldan kazanıp, fakir gibi yaşayacak Müslümanca yaşayan bir insan, asla fakir olamaz!

Üstat, Uhuvvet Risalesi'nde bir metot buyuruyor:

"Eğer malı çok seversen, hırs ile değil, belki kanaat ile malı talep et Tâ çok gelsin"

10 Temmuz 2010, Cumartesi

Hekimoğlu İsmail

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com