![]() |
Engelli Çocuk Ceza Değil, Allah'ın Rızasını Kazand |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Engelli Çocuk Ceza Değil, Allah'ın Rızasını KazandEngelli çocuk ceza değil, Allah'ın rızasını kazandıracak bir fırsattır "Allah'ım ben ne günah işledim, bu bir ceza mı?', 'Bu çocuk benim olamaz ![]() Bu ifadeler zaman zaman istemeden bile olsa engelli çocuk sahibi olan ebeveynlerin dudaklarından dökülebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her insanın farklı bir şekilde imtihan edildiğini söyleyen Erbaş, "Kimi malla, kimi insanlarla, kimi de evlatlarıyla imtihan olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç kimsenin engelli çocuk sahibi olmak istemeyeceğini, ancak bunun bir suç, bir ceza, ya da bir günah olmadığını kaydeden Erbaş, şu tavsiyelerde bulunuyor: "Zaman zaman sıkıntılar sebebiyle engelli çocuğu olan ebeveynler istemeyerek de olsa isyan içeren cümleler kurabiliyor ![]() ![]() Bu durumlarda hemen 'Sabır gösterenleri müjdele!' ayetini aklımıza getirmeliyiz ![]() ![]() Toplum da imtihan oluyor Engelli bireylerle ilgili sadece ebeveynlerin değil, toplumun da imtihan olduğunu dile getiren Erbaş, toplumu engelli insanlara ve ailelerine karşı daha duyarlı olmaya çağırıyor: "Herhangi bir bedeni kusuru olan bir kimse ile alay etmek, onu aşağılayıp küçümsemek dinen büyük günahlar arasındadır ![]() ![]() ![]() Zaman |
![]() |
![]() |
|