![]() |
Tekrar Dirilmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tekrar DirilmekTEKRAR DİRİLMEK İki adam cennet gibi güzel bir memlekete giderler ![]() ![]() ![]() ![]() Onlardan birisi her şeye elini uzatır, çalar, gasp eder, ahlâksızlıklar yapar ![]() Arkadaşı: "Bu memleketteki nizâm ve ahenkten anlaşılıyor ki, bu mallar sahipsiz değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O sersem: "Bunlar birinin malı değil, sahipsizdir ![]() ![]() ![]() O adam divanece "Ne padişahı, ben padişah falan görmüyorum ve tanımıyorum!" der ![]() Arkadaşı: "Bir köy muhtarsız, bir iğne ustasız, bir harf katipsiz olmaz, Bu kadar düzenli, bu denli güzel bir memleketin ha-kimsiz olması, bu sarayların, bu nakışların kendi kendine yapılması hiç mümkün müdür ![]() ![]() ![]() "Tamam" der o sersem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşı: "Burası bir manevra meydanıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Buradan başka bir diyar olduğuna, bizim oraya götürüleceğimize inanmıyorum!" der inatçı adam ![]() O emin arkadaşı: "Madem bu denli inat ediyorsun, ben sana o gidilecek hakikî diyarı isbat edeyim ![]() ![]() Bu yerlerin padişahının hak edene hak ettiğini verdiğine bu misafirhanenin şahit olduğunu, bunun onun adaletini isbat ettiği gibi gönderdiği yaverine de adaletini söylettiğini, halbuki zalimlerin izzetiyle mazlumların zilletiyle gittiğini, demek bir mahkeme-i kübra'ya bırakıldığını, Onun itaat edenlerin mükafatını vermesi için ebedî bir diyarın olması gerektiğini, kendisi için olmasa bile bu ahenkli misafirhanede huzuru bozanlardan itaat edenlerin hakkını almak için bir hesap meydanını kuracağını, vaadini, vaadinden dönmesinin O'nun için muhal olduğunu, zira vaadini yerine getirmekte aciz olmadığını, bu dünyada bile her ölüme bir dirilişi takip ettirerek, ölen bir elmayı midede, ölen bir çekirdeği toprakta dirilterek diriliş numuneleri gösterdiğini, bu memleketi yoktan kuran birisinin dağılmış parçalarını toplamasının akıl için daha kolay olduğunu, ebedî ikram etmek isteyenin ebedî ziyafet sofralarının ve ebedî tecellisinin olacağını ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, öldükten sonra dirilmek, gecenin sabahı, kışın bahan kadar kafidir ![]() "Vermek istemeseydi istemek vermezdi ![]() İbrahim Refik ![]() |
![]() |
![]() |
|