Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allahi, gören, hatırlar

Bizi Gören Allah?İ Hatırlar Mı?

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bizi Gören Allah?İ Hatırlar Mı?

Birlikte oturduğunuz dostlarınızın en hayırlısı, görünüşüyle size Allah?ı hatırlatan, sohbetiyle sizin güzel amellerinizi arttıran, salih ameliyle/güzel fiil ve davranışlarıyla size ahireti hatırlatan kimsedir(Suyutî, Camiu?s-sağir, 2/14)

Dünün, İslâm?dan habersiz açık Christina?sı, bugünün İslâm?ın nuruna ermiş mesture Semiyye?si, örtünün kadının güzelliğini tamamladığını söylüyor

Bir Müslümanla evli olan Semiyye?nin en büyük arzusu İslâmiyeti diğer Alman kadınlarına da anlatmak

Alman Christina Hoffmann nasıl Müslüman olduğunu ve İslâmın kadına emri olan başörtüsünü nasıl takındığını şöyle anlatıyor:

Ben de diğer insanlar gibi bir insandım Her şeyim vardı, fakat daima kendimde bir şeyin eksikliğini hissediyordum Kiliseye çok az giderdim Zamanla Müslüman kadınlarla münasebetim oldu Onlarla birkaç defa görüştüm İslâmiyetin güzelliğini ve bu dinde kadının sağlam yerini tespit etme imkânım oldu Belli bir araştırma devresinden sonra elhamdülillah Müslüman oldum

Müslüman olduğum ilk günlerde bir başörtüsünün benim için zor olacağını düşünmüştüm Zamanla, İslâmiyeti araştırdıkça başörtüsünün gerekliliğine o kadar inandım ki Müslüman olduğum ilk aylarda başörtüsü taşımadığıma sonradan çok pişman oldum Çünkü

Kur?ân?da bizi Yaratanın kadınlara kesin olarak ?Başlarınızı örtün? emri var Hem başörtüsü benim kanaatimce kadının güzelliğini tamamlayan mühim bir unsurdur Muhakkak bu cemiyette başörtü takmak kolay değildir Bizi rahatsız etmek için bazılarının çirkin hareketi olabilir Ama mühim değil Benim Müslüman kardeşlerime tavsiyem aldırmasınlar

Cenneti ve Allah?ın rızasını düşünerek Onun emirlerini yerine getirmeye çalışsınlar Çünkü her şeyi yapabilecek yalnız Allah?tır Bizi muhafaza edecek yalnız O?dur? (Christina Hoffmann)

Nuriye Çeleğen

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com