|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
birazcık, dinlenmeye, fıkrasıyla, yalancıyamayıcı |
![]() |
Yalancı-Yamayıcı Fıkrasıyla Birazcık Dinlenmeye Ne |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı-Yamayıcı Fıkrasıyla Birazcık Dinlenmeye NeYalancı-yamayıcı fıkrasıyla birazcık dinlenmeye ne dersiniz? Bazen haberler çarpıtılarak veriliyor, yorumlar tersine çevrilerek sunuluyor; sanki tarihteki yalancı ile yamayıcı rolü tekrar oynanmaya çalışılıyor ![]() ![]() Bu düşünce ile bugün, tarihteki yalancı yamayıcı temsilini takdim ederek birazcık olsun sizleri dinlendirmek istiyorum ![]() ![]() ![]() **** Efendim, tarihte bir yalancı bir de yamayıcısı yaşamış ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün mecliste başköşeye oturan yalancı yine başlamış yalanlarını sıralamaya: - Ben demiş, buraya gelirken gökten köpek sesleri geldiğini işittim ![]() ![]() ![]() İtiraz etmişler olmaz böyle şey demişler, gökten köpek sesi gelmez! Hazır bekleyen yamayıcı hemen devreye girip yamasını yapmış: -Arkadaşlar demiş, ben de işittim gökten gelen köpek seslerini ![]() ![]() ![]() İtirazcılar olabilir diyerek susmuşlar ![]() Cesareti artan yalancı, yeni iddiasını da şöyle atmış ortaya: -Köpek sesinde ne var ki, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() -Aaaaaa, demişler, bu kadarı da olmaz! Gökten yumurta yağmaz yeryüzüne? ![]() Bekleyen yamayıcı yine hemen imdada yetişmiş: - Köpeği havaya kaldıran kartal var ya, işte o kartal bu defa da altında yumurtalar bulunan bir kuluçkayı yuvasıyla birlikte kaldırmıştı havaya ![]() ![]() ![]() Dinleyenler bu defa da birbirlerine bakarak susmak zorunda kalmışlar ![]() Yalancının cesareti daha da artmış: - Bunlar ne ki, demiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu defa itiraz sesleri fazla yükselmiş: -Hayır demişler, bu kadarı da fazla artık ![]() ![]() İşte bu sefer zorda kalan yamayıcı feryadı basmış: -A birader demiş, diyelim ki, attığın saçmalı tüfekti, kırk saçma kırk kekliğe havada isabet etti, bir tane saçma da sekerek yerdeki çakmak taşına çarptı, çıkan kıvılcımdan da otlar tutuştu, kuşlar da yanan kuru otların üzerine düşüp kebap olarak pişerek önüne hazır hale geldi ![]() ![]() ![]() *** İşte burada deniyor ki, geçmişteki yamayıcılarda yine insaf varmış, bir yerde pes diyorlar; günümüzdekiler ise daha da ileriye gidiyor, 'sarımsak yoğurt ne ki, bol miktarda sos da vardı kebabın üzerinde!' demeye getiriyorlar ![]() ![]() ![]() Bilmem siz de katılır mısınız bu yoruma? 09 Şubat 2011, Çarşamba Ahmed ŞAHİN |
![]() |
![]() |
|