Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hurma, ile, koşan, yardıma, zat

Bir Sa' Hurma İle Yardıma Koşan Zât

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Sa' Hurma İle Yardıma Koşan Zât

Ebû Akil, elinde bir sa' hurma ile Resûlullahın huzuruna geldi:

"Yâ Resûlallah," dedi, "iki sa' hurma karşılığında bütün gece sırtımda su çektim Bu iki sa'dan birini ev halkım için bıraktım Diğerini de Rabbimin rızasını kazanmak için size getirdim"

Bundan son derece mütehassis olan Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, "Allah, senin getirdiğini de, ev halkına bıraktığını da bereketli kılsın" diye duâ etti ve getirilen hurmaların sadakalar kısmına dökülmesini emretti

Bir başka fakir Müslüman olan Ulbe bin Zeyd, Allah Resûlünün bu dâvetine can u gönülden bir şeylerle katılmak istiyordu Ama götürecek hemen hemen hiç bir şeyi yoktu Allah'a yalvardı:

"Ey Allah'ım! Sen, cihada çıkmayı emrettin Halbuki beni, Resûlünle birlikte cihada çıkabilecek bir bineğe sahip kılmadın"

Sonra, kendilerinden yararlandığı bazı şeylerle Hz Resûlullahın huzuruna geldi "Yâ Resûlallah! Elimde sadaka olarak verebileceğim bir şey yok Kendisinden faydalandığım şu şeyleri tasadduk ediyorum" dedi ve ilâve etti:

"Bundan dolayı, beni üzen veya bana kötü söyleyen, ya da benimle, "Bu da tasadduk edilir mi?" deyip eğlenecek kimseye hakkımı helâl ediyorum!"

Peygamber Efendimiz, "Allah sadakanı kabul buyursun" dedi

Ertesi gün, Peygamber Efendimiz Ashabına, "Şu gece tasaddukta bulunmuş kişi nerededir?" diye sordu

Kimsede bir hareket görülmedi

Bu sefer Peygamber Efendimiz (asm), "Gece sadakayı veren nerede ise ayağa kalksın" buyurdu

Hz Ulbe ayağa kalktı

Resûl-i Ekrem Efendimiz, "Ben, senin sadakanı kabul ettim Seni müjdelerim Muhammed'in varlığı kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, sen sadakası kabul olunanların divanına yazıldın" buyurdu

Hz Ulbe, duâsının kabulünden dolayı son derece memnun oldu

Salih SURUÇ

Not: (SÂ')Bin kırk dirhem ağırlığındaki buğday, veya arpayı alabilen bir hacim ölçeği

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com