![]() |
Bir Sa' Hurma İle Yardıma Koşan Zât |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Sa' Hurma İle Yardıma Koşan ZâtEbû Akil, elinde bir sa' hurma ile Resûlullahın huzuruna geldi: "Yâ Resûlallah," dedi, "iki sa' hurma karşılığında bütün gece sırtımda su çektim ![]() ![]() ![]() Bundan son derece mütehassis olan Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, "Allah, senin getirdiğini de, ev halkına bıraktığını da bereketli kılsın" diye duâ etti ve getirilen hurmaların sadakalar kısmına dökülmesini emretti ![]() Bir başka fakir Müslüman olan Ulbe bin Zeyd, Allah Resûlünün bu dâvetine can u gönülden bir şeylerle katılmak istiyordu ![]() ![]() "Ey Allah'ım! Sen, cihada çıkmayı emrettin ![]() ![]() Sonra, kendilerinden yararlandığı bazı şeylerle Hz ![]() ![]() ![]() "Bundan dolayı, beni üzen veya bana kötü söyleyen, ya da benimle, "Bu da tasadduk edilir mi?" deyip eğlenecek kimseye hakkımı helâl ediyorum!" Peygamber Efendimiz, "Allah sadakanı kabul buyursun" dedi ![]() Ertesi gün, Peygamber Efendimiz Ashabına, "Şu gece tasaddukta bulunmuş kişi nerededir?" diye sordu ![]() Kimsede bir hareket görülmedi ![]() Bu sefer Peygamber Efendimiz (a ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Resûl-i Ekrem Efendimiz, "Ben, senin sadakanı kabul ettim ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Salih SURUÇ Not: (SÂ')Bin kırk dirhem ağırlığındaki buğday, veya arpayı alabilen bir hacim ölçeği ![]() |
![]() |
![]() |
|