Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
münafıklar, sahnede

Münafıklar Sahnede

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Münafıklar Sahnede

Sıcaklık, kıtlık ve kuraklık her tarafı kasıp kavuruyordu Bahçelerde meyvelerin tam olgunlaştığı bir zamandı İnsanların, güneşin kavurucu sıcaklığından birazcık olsun uzak kalmak için bağ ve bahçelerindeki ağaçların gölgelerine oturmak için en şiddetli arzuyu duydukları bir mevsimdi Ve böyle bir zamanda İslâm ordusu dünyanın en büyük devletlerinden biri olan Bizans'a karşı harbe çıkacaktı Gönüllerinde Allah muhabbeti yerine dünya, mal, mülk sevgisi bulunan kimseler, buna nasıl iştirak edebilirlerdi, bu sıkıntılara nasıl katlanabilirlerdi?

Nitekim, dünyaya âdeta kopmaz bağlarla bağlı bulunan ve dünya hayatını âhiret hayatına tercih eden münafıkların yine ortalığı karıştırmaya başladığı görülüyordu Reisleri Abdullah bin Übeyy, Müslümanlar arasına fitne sokmak, onlarda harbe karşı bir gevşeklik, bir çekingenlik meydana getirmek gayesiyle şöyle konuşuyordu:

"Muhammed Roma Devletini oyuncak mı zannediyor? Onun ve Ashabının esir düşeceklerini şimdiden görür gibiyim"

Diğer münâfıklar da, "Bu sıcakta harbe mi çıkılır?" diyorlardı

Cenâb-ı Hak, münâfıkların bu sözleri üzerine şu Âyet-i Kerime'yi inzâl buyurdu:

"Resûlullaha karşı gelerek seferden geri kalanlar, evlerinde oturdukları için keyiflendiler Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad etmek ise onların hoşlarına gitmedi de, "Bu sıcakta cihâda çıkmayın" dediler Sen, "Cehennem ateşi daha sıcaktır" de, Keşke anlayabilselerdi!"

Bazı münâfıklar ise kadınlara olan düşkünlüğünü, harbe iştirak etmemek için bahane ediyordu

Bunun üzerine de şu âyet-i celile nâzil oldu:

"Onlardan, "İzin ver de beni fitneye düşürme" diyenler vardır Heyhat, onlar fitnenin tâ içine düşmüşledir Cehennem ise, kâfirleri her taraftan kuşatmıştır"

Daha bir çok münâfık böylesine sudan bahanelerle Peygamber Efendimizden izin istediler Bunun üzerine, seksenden fazla münâfığa izin verildi

Onlar, Peygamber Efendimize beyân ettikleri özürlerinde yalancı idiler Allah ve Resûlüne gönülden inanmış kimseler değillerdi

Cenâb-ı Hak (cc) şu âyetiyle de onların bu durumunu Resûlüne haber veriyordu:

"Cihâddan geri kalmak için izin isteyenler, ancak Allah'a ve âhiret gününe inanmayan ve kalbleri şüpheye tutulmuş kimselerdir ki, şüpheleri içinde bocalayıp dururlar"

Bir sonraki âyette de Allahü Teâlâ yerlerinde oturup kalanlara bakıp ümitsizliğe kapılmamaları için Müslümanları teselli ediyordu:

"Eğer sizinle beraber cihâda çıksalardı, sizin için fesattan başka birşey arttırmazlar, fitne çıkarmak için aranızda koşuştururlardı İçinizde ise onları can kulağıyla dinleyecekler vardır"

Münâfıklar gürûhunun sudan bahanelerle harbe iştirak etmeyişleri, Allah ve Resûlüne gönülden bağlı olan mücahidleri cihâda çıkmak hususunda asla tereddüde düşürmedi

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com