08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Ali'nin Arkadan İslâm Ordusuna Yetişmesi
Peygamberimiz tarafından Hz Ali'nin Medine'de bırakılması üzerine de münâfıklar, aralarında ileri geri konuşmaya başladılar Maksatları, bunu vesile ederek İslâm camiasında bir huzursuzluk meydana getirmekti Şöyle diyorlardı:
"Herhalde, onu yanında götürmek istemediğinden Medine'de bıraktı!"
Hz Ali bu sözleri duyar da durur mu? Derhal silahlanıp İslâm ordusunun arkasına düştü Cürf denilen mevkide Resûl-i Kibriyâ Efendimizle buluştu Peygamber Efendimiz, "Yâ Ali! Neden dolayı çıkıp geldin?" diye sordu
Hz Ali, "Yâ Resûlallah! Münâfıklar, senin bana kıymet vermediğini söylüyorlar Bende görüp hoşlanmadığım bir şeyden dolayı beni yanında götürmediğinden söz ediyorlar "
Peygamber Efendimiz işin mahiyetini anlamıştı Güldü:
"Onlar, yalan söylemişlerdir Ben, seni arkamda bıraktıklarıma vekil tayin ettim Derhal geri dön Gerek benim ev halkım ve gerek senin ev halkın içinde vekilim ol!" buyurdu Sonra ilâve etti:
"Yâ Ali! Bana göre sen, Musâ'ya göre Hârun gibi olmağa razı değil misin? Şu farkla ki, benden sonra peygamber olmayacaktır!"
Hz Ali, Peygamber Efendimizin sözlerini tasdik edip derhal Medine'ye döndü
Medine'de bir çok münâfık kalmıştı Bunların, herhangi bir karışıklığa ve bozgunculuğa tevessül edebilecelerini de göz önünde bulundurarak Peygamber Efendimizin Hz Ali'yi Medine'de bıraktığı da söylenebilir
Salih SURUÇ
|
|
|