Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beni, lihyan, seferi

Benî Lihyan Seferi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Benî Lihyan Seferi

Hicretin 6 senesinin Rebülevvel ayı başları Benî Lihyanlar, Hicretin dördüncü yılında Bi'ri Maûna mevkiinde kırka (veya yetmiş) yakın Müslüman mürşid ve muallimi hunharca şehid etmişlerdi Reci' mevkiine irşad için gönderilmiş bulunan İslâm birliğini kuşatıp bir çoklarını şehid edenler de yine bu kabiledendi(İbni Hişam, Sîre, 3:178-193; İbni Sa'd, Tabakât 2:55-56; Müsned, 2:94)
Peygamber Efendimiz, bu hâin kabileye haddini bildirmek için yerine Medine'de Abdullah bin Ümmi Mektum'u vekil bırakarak 200 kişilik bir kuvvetle yola çıktı Efendimiz, Benî Lihyanları gafil avlamak istiyordu Bu sebeple, Şam'a doğru gitmek istiyormuş gibi davrandı
Daha sonra yolunu değiştirerek, Benî Lihyanların konak yerlerinden olan Guran Vadisine kadar gitti
Âsım bin Sabit ve diğer Müslüman muallim ve mürşidler burada şehid edilmişlerdi Efendimiz, orada onları rahmetle andı, kendileri için duâ etti(İbni Sa'd, Tabakât, 2:79)
Lihyanoğulları, Peygamber Efendimizin gelişini duymuşlar ve korkup dağ başlarına sığınmışlardı Kimse yakalanamadı Peygamber Efendimiz oradan Usfan denilen mevkie vardı Burası Mekke'ye yakındı Efendimizin maksadı, gelişini Mekkelilere bildirmekti Nitekim, Mekkeliler bunu duymuşlar ve korkuya kapılmışlardı
Resûl-i Ekrem Efendimiz, on dört gece sonra tekrar Medine'ye döndü

(İbni Hişam, Sîre, 3:293; İbni Sa'd, Tabakât, 2:79)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com