Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
peygamberimize, sadece, verilen, şey

Sadece Peygamberimize Verilen Beş Şey

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sadece Peygamberimize Verilen Beş Şey

İslâm ordusu, Tebük'te beklemeye devam ediyordu Peygamber Efendimiz, bir gece teheccüd namazını kıldıktan sonra, çevresinde kendisini bekleyen Sahabîlere dönerek şöyle konuştu:

"Daha önce hiç bir peygambere verilmeyen beş şey bana verildi:"

"1) Benden önceki peygamberlerin her biri yalnız kendi kavimlerine gönderilirken, ben bütün insanlara gönderildim

2) Yeryüzü bana mescid (namazgâh) ve temizlik vasıtası kılındı Bunun için nerede olursam olayım, namaz vakti girince, (su bulunmazsa) teyemmüm eder, namazımı orada kılarım

Ümmetimden herhangi biri, namaz vakti girince, bulunduğu yerde namazını kılsın Benden önceki peygamberlerden hiçbirisine bu ihsan edilmemişti Onların ümmetleri, namazlarını ancak kilise ve havralarında kılabilirlerdi

3) Ganimetler bana helâl kılındı Halbuki, benden önceki peygamberlerin hiçbirine helâl kılınmamıştı

4) Bana şefâat makamı verildi

5) Ben, bir aylık mesafedeki düşmanlarımın bile kalplerine korku salmakla yardım olundum"

SALİH SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com