Sadece Peygamberimize Verilen Beş Şey |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sadece Peygamberimize Verilen Beş Şeyİslâm ordusu, Tebük'te beklemeye devam ediyordu Peygamber Efendimiz, bir gece teheccüd namazını kıldıktan sonra, çevresinde kendisini bekleyen Sahabîlere dönerek şöyle konuştu:"Daha önce hiç bir peygambere verilmeyen beş şey bana verildi:" "1) Benden önceki peygamberlerin her biri yalnız kendi kavimlerine gönderilirken, ben bütün insanlara gönderildim ![]() 2) Yeryüzü bana mescid (namazgâh) ve temizlik vasıtası kılındı Bunun için nerede olursam olayım, namaz vakti girince, (su bulunmazsa) teyemmüm eder, namazımı orada kılarım![]() Ümmetimden herhangi biri, namaz vakti girince, bulunduğu yerde namazını kılsın Benden önceki peygamberlerden hiçbirisine bu ihsan edilmemişti Onların ümmetleri, namazlarını ancak kilise ve havralarında kılabilirlerdi![]() 3) Ganimetler bana helâl kılındı Halbuki, benden önceki peygamberlerin hiçbirine helâl kılınmamıştı![]() 4) Bana şefâat makamı verildi ![]() 5) Ben, bir aylık mesafedeki düşmanlarımın bile kalplerine korku salmakla yardım olundum "SALİH SURUÇ |
|
|
|