Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anne, babadan, cihad, izi, izni, vermeden, yaşlı, önce

Cihad İzni Vermeden Önce Yaşlı Anne Ve Babadan İzi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cihad İzni Vermeden Önce Yaşlı Anne Ve Babadan İzi

Cihad izni vermeden önce yaşlı anne ve babadan izin alma:

Bir delikanlı Allah yolunda cihad etmek için savaşa gitmişti Babası yaşlıydı ve her iki gözünü de kaybetmişti Oğluna olan hasreti dolayısıyla devamlı ağlıyordu Bu durum Ömer (ra)'e iletildiğinde delikanlıyı yanına çağırmış ve kendisine şöyle söylemişti:

“Annenin ve babanın geriye kalmış olan kısa ömürleri için cihad et Ve onlara itina göster Vefatlarından sonra ne yaparsan yap” Ayrıca kendisine ve babasına belli bir miktarda para ödenmesi için emir vermişti

Bir başkasının babası da Ömer (ra)'e gelmişti Oğluna olan özlemim dile getirerek akrabalarının hepsinin vefat ettiğini, kardeşlerinin şehit olduğunu, kendisine yardımcı ve destekleyici olarak oğlundan başka kimsenin kalmadığını, ancak oğlunun da Allah yolunda cihat etmek için savaşa katıldığını dile getirmişti Ömer (ra) oğlunun geri gönderilmesi için bir mektup yazarak genel bir kaide koymuştu

Buna göre yaşlı babası olan hiç kimse babasından izin almadan savaşlara katılamayacaktı Zorunlu askerlik prensibini esas alan ülkelerin çoğu bugün bu prensibi uygulamaktadır Ancak Ömer (ra)'in getirdiği sistem, on dört asır önce, gönüllü askerliğe uygulanan cihad için bile bu kaideyi zorunlu kılmasını sağlamıştı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com