08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kisra'nın İslâma Davet Edilmesi
Hicretin 7 senesi, Muharrem ayı (Milâdî 628 ) Hükümdarları, İslâma dâvet kararı alan Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, Ashabdan Abdullah bin Huzâfe�yi de İran Kisrâsı Perviz İbni Hürmüz�e elçi olarak gönderdi
İran�a varıp, saraya kabul edilen Hz Abdullah bin Huzâfe, Peygamberimizin İslâma dâvet mektubunu bizzat Kisrâ Perviz�in eline teslim etti Kisrâ mektubu kâtibine okuttu:
�Bismillahirrahmanirrahim!
�Allah Resûlü Muhammed�den, Farsların büyüğü Kisrâ�ya!�
Bu hitap, Kisrâyı son derece hiddetlendirdi Mektubun devamının okunmasına müsaade etmeden ve muhtevâsını öğrenmeden, �Şuna bak! Benim kulum, kölem olan kişi [Hâşâ!] kalkıyor da bana mektup yazıyor� diyerek Hz Resûlullahın mübârek mektubunu alıp küstahça yırttı
Sonra da haddini aşarak elçi Abdullah bin Huzâfe�ye şöyle çıkıştı:
�Mülk ve saltanat bana mahsustur Benim bu hususta ne yenilgiye uğramaktan, ne de bana ortak çıkacağından dolayı asla endişem ve korkum yoktur!
�Firavun, İsrailoğullarına hakim olmuştu Siz onlardan daha güçlü değilsiniz Sizi derhal hâkimiyetim altına almaya engel olacak ne var? Ben Firavundan daha iyi ve güçlüyümdür� diye hitap etti ve onu adamları vasıtasıyla dışarıya çıkarttırdı
Salih SURUÇ
|
|
|