![]() |
Abdullah Bin Huzâfe'nin Medine'ye Dönüşü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abdullah Bin Huzâfe'nin Medine'ye DönüşüHz ![]() ![]() ![]() O sırada Kisrânın öfkesi bir nebze dinmiş olacak ki, onu bulup getirmelerini adamlarına emretti ![]() ![]() ![]() Medine�ye gelen Hz ![]() ![]() ![]() �Yâ Rabbi! Nasıl o benim mektubumu parçaladı, Sen de onu ve onun mülkünü parçala!� Bu bedduanın tesiriyledir ki, Kisrâ Perviz�in oğlu Şireveyh hançer ile onu parçaladı ![]() ![]() ![]() Peygamberimizin gönderdiği mektup Resûl-i Ekrem Efendimizin İran Kisrâsı Hüsrev Perviz�e gönderdiği İslâma dâvet mektubunun tam metni şu meâldeydi: �Bismillahirrahmanirrahim! Allah�ın Resûlü Muhammed�den, Farsların Büyüğü Kisrâ�ya! �Doğru yolda gidenlere, Allah�a ve Peygamberine iman edenlere, bir Allah�'tan başka ilah olmadığına, Onun hiçbir ortağı da bulunmadığına ve Muhammed�'in Onun kulu ve Resûlü olduğuna şehâdet edenlere selâm olsun! �Ben, seni İslâma dâvet ediyorum ![]() �Çünkü ben; bütün insanlara �hayatı olan kişilere (gelecek tehlikeleri) haber vermek ve kâfirlere o söz hak olmak için (azap sözü gerçekleşmesi için)� peygamber olarak gönderildim ![]() �Müslüman ol ki, selâmete eresin! Eğer, dâvetimden yüz çevirirsen, mecusî kavminin günahı senin boynuna olsun!� Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
|