Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
abdullah, bin, dönüşü, huzâfenin, medineye

Abdullah Bin Huzâfe'nin Medine'ye Dönüşü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Abdullah Bin Huzâfe'nin Medine'ye Dönüşü

Hz Abdullah bin Huzâfe, Peygamber Efendimizin İslâma dâvet mektubunu Kisrâya vermekle vazifesini yerine getirmişti Bu sebeple, saraydan çıkartılır çıkartılmaz hemen bineğine atlayarak Medine yolunu tuttu

O sırada Kisrânın öfkesi bir nebze dinmiş olacak ki, onu bulup getirmelerini adamlarına emretti Ancak, Hz Abdullah çoktan oradan uzaklaşmıştı

Medine�ye gelen Hz Abdullah, Peygamberimizin huzuruna çıktı Olup bitenleri haber verdi Peygamberimiz ellerini kaldırarak Kisrâya şöyle beddua etti:

�Yâ Rabbi! Nasıl o benim mektubumu parçaladı, Sen de onu ve onun mülkünü parçala!�

Bu bedduanın tesiriyledir ki, Kisrâ Perviz�in oğlu Şireveyh hançer ile onu parçaladı Sa�d İbni Ebî Vakkas Hazretleri ise, İran saltanatını param parça etti Sasaniye devletinin hiçbir yerde şevketi kalmadı

Peygamberimizin gönderdiği mektup

Resûl-i Ekrem Efendimizin İran Kisrâsı Hüsrev Perviz�e gönderdiği İslâma dâvet mektubunun tam metni şu meâldeydi:

�Bismillahirrahmanirrahim! Allah�ın Resûlü Muhammed�den, Farsların Büyüğü Kisrâ�ya!

�Doğru yolda gidenlere, Allah�a ve Peygamberine iman edenlere, bir Allah�'tan başka ilah olmadığına, Onun hiçbir ortağı da bulunmadığına ve Muhammed�'in Onun kulu ve Resûlü olduğuna şehâdet edenlere selâm olsun!

�Ben, seni İslâma dâvet ediyorum

�Çünkü ben; bütün insanlara �hayatı olan kişilere (gelecek tehlikeleri) haber vermek ve kâfirlere o söz hak olmak için (azap sözü gerçekleşmesi için)� peygamber olarak gönderildim

�Müslüman ol ki, selâmete eresin! Eğer, dâvetimden yüz çevirirsen, mecusî kavminin günahı senin boynuna olsun!�

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com