Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
davet, edilmesi, islama, mukavkısın

Mukavkıs'ın İslâma Davet Edilmesi

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mukavkıs'ın İslâma Davet Edilmesi

Hicretin 7 senesi, Muharrem ayı (Milâdî 628) Bu tarihte, Ashabdan Hatıb bin Ebî Beltaa, Peygamber Efendimizden aldığı Mukavkısa hitaben yazılmış İslâma dâvet mektubu ile Mısır�a doğru yola çıktı Gece gündüz yoluna devam eden Hz Hatıb, o sırada İskenderiye�de bulunan Mukavkıs�a Resûl-i Ekrem Efendimizin mübârek mektubunu sundu Hükümdarın okuttuğu mektupta Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm) ona hitaben şunları yazıyordu:

�Bismillahirrahmanirrahim! Allah�ın kulu ve Resûlü Muhammed�den Kıbtîlerin büyüğü Mukavkıs�a!

�Hidâyet yoluna uyanlara selâm olsun! Bu duâ ve temenniden sonra ben, seni İslâma dâvet ediyorum Müslüman ol ki, selâmete eresin Müslüman ol ki, Allah ecrini, mükâfatını iki kat versin Eğer, bu dâvetimden yüz çevirirsen, Kıbtîlerin günâhı senin boynuna olsun!

�De ki: �Ey kitap ehli olan Hıristiyanlar ve Yahudiler! Sizinle bizim aramızda müşterek bir söze gelin: Allah�tan başkasına ibâdet etmeyelim, Ona hiç bir şeyi ortak koşmayalım Allah�ı bırakıp da birbirimizi rab edinmeyelim� Eğer onlar yüz çevirirlerse, siz deyin ki: �Şâhid olun, biz Müslümanlarız�� (Âl-i İmrân Sûresi, 64)

Mektup okunup bitince, Mukavkıs: �

Hayırlı olsun� dedi ve elçi Hz Hatıb�a izzet ikramda bulundu Sonra da Server-i Kâinat Efendimizin mübârek mektubunu fil dişinden bir kutu içine koyup, kutuyu mühürledi

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com