|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cariye, gönderdiği, hediyeler, iki, mukavkısın |
![]() |
Mukavkıs'ın Gönderdiği İki Câriye Ve Hediyeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mukavkıs'ın Gönderdiği İki Câriye Ve HediyelerMukavkıs�'ın, Resûl-i Ekrem Efendimize gönderdiği iki câriye Mariye ile kızkardeşi Sîrin idi ![]() ![]() Daha sonra Peygamber Efendimiz Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mukavkıs'tan gelen diğer hediyeler ise şunlardı: Ak tüylü iki katırla bir merkep, Bin miskal altın, Yirmi kat Mısır işi ince elbise, Billur bir bardak, Kokulu bal, misk gibi güzel kokular, v ![]() ![]() Hediye edilen katıra Düldül, merkebe ise Ufeyr adı takıldı ![]() Mukavkıs'�ın ülkesinde beş gün kadar kaldıktan sonra, oradan ayrılan Hatıb bin Ebî Beltaa Medine�ye gelip Resûl-i Ekremin huzuruna çıkarak bütün olup bitenleri anlattı ve Mukavkıs�'ın mektubu ile gönderdiği hediyeleri takdim etti ![]() Mukavkıs, cevabî mektubunda şöyle diyordu: �Muhammed bin Abdullah�a, Kıbtîlerin büyüğü Mukavkıs�tan ![]() ![]() �Bundan sonra derim ki: Mektubunu aldım, okudum ![]() ![]() �Gelecek bir peygamber daha olduğunu biliyordum ![]() ![]() �Elçini ağırladım ![]() ![]() ![]() Mektup okunup bitince Peygamber Efendimiz (a ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
|