Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bedenini, dedesi, hasan, muhammed, rain

Hz. Hasan (Ra)'İn Bedenini Dedesi Hz. Muhammed (S.

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz. Hasan (Ra)'İn Bedenini Dedesi Hz. Muhammed (S.

Hz Hasan (ra)'ın bedenini dedesi Hz Muhammed (sav)'in yanına gömmelerine Hz Fatıma da razı iken neden Ebu Hureyre karşı çıkmıştır?

Yazar: Sorularla İslamiyet, 14-9-2009

Öncelikle şunu belirtelim ki, “Hz Fatıma razı iken?” ifadesi çok büyük bir sehiv olmuştur Çünkü, Hz Fatıma, Hz Hasan’ın vefatından yıllar önce vefat etmiştir

Suyutî’nin İbn Abdu’l-Ber’den naklettiğine göre, ölüm yatağında iken Hz Hasan, kardeşi hz Hüseyİn’e şöyle dedi:

“Ben daha önce öldüğümde Resulullah (asm)’ın yanında defnolmak istediğimi Hz Aişe’ye arz etmiştim O da buna “Tamam” demişti Öldüğümde bu arzumu ona tekrar arz et Fakat adamlar bu konuda sana mani olacaklar, diye düşünüyorum Şayet mani olmaya kalkarlarsa onlara müracaat etme/karşılık verme/cedelleşme!”

Nihayet Hz Hasan’ın ölümü üzerine Hz Hüseyin Hz Aişe’ye gidip arzusunu yineledi O da “başım, gözüm üstüne” dedi Ancak (o günkü Medine valisi) Mervan buna izin vermedi Bunun üzerine Hz Hüseyin adamalarıyla birlikte silah kuşandı Fakat Ebu Hüreyre Hz Hüseyin’i geri çevirdi (Burada Hz Ebu Hüreyre’nin buna engel olması diye bir şey söz konusu değildir Onun bütün çabası, -bir kan dökülmesin diye- Hz Hüseyin’i ikna edip o zalimlerle savaşmaktan vazgeçirmektir) Ve Hz Hasan Cennetu’l-Bakî’de annesi Hz Fatıma’nın yanında defnedildi(bk Suyutî, Tarihu’l-Hulefa,(hz Hasan bahsi)

Rabbim bizleri ali beytin şefaatlerinden mahrum eylemesin!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com