Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arafattan, müzdelifeye

Arafat'tan Müzdelife'ye

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arafat'tan Müzdelife'ye

Cuma günü, güneş battıktan sonra Fahr-i Kâinat Efendimiz (asm) devesi Kasvâ'nın üzerinde ve terkisinde Üsâme bin Zeyd ile birlikte, Arafat'tan Müzdelife'ye geldi Bu sırada akşam namazı vakti çıkmış, yatsı namazı vakti girmişti Resûl-i Ekrem Efendimiz bir ezan iki kaametle önce akşam, arkasından da yatsı namazını kıldırdı

Peygamber Efendimiz Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan geceyi Müzdelife'de geçirdi Cumartesi günü sabah namazını orada edâ ettikten sonra Meş'ar-ı Harama geldi

Resûl-i Ekrem Efendimiz, Ashabına "Cemre'de atılacak ufak taşları toplayınız" diye emretti ve taşların nasıl atılacağını gösterdi

Sonra Akabe Cemresine birer birer yedi ufak taş attı Her taş atışında "Allahü ekber" diyerek tekbir getiriyordu Bu arada Ashab-ı Kiram da aynı şekilde Cemre taşlarını atıyorlardı

Peygamberimiz Akabe Cemresine yedi taşı attıktan sonra Mina'ya döndü

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com