Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beni, cüneyhle, maknâh, sulh

Maknâ'h Benî Cüneyh'le Sulh

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bunlar Kızıldeniz kıyısında Eyle'ye komşu olarak yaşayan yahudi kabilesiydi Rasul @ elçisini Maknâ halkına şu belgeyle gönder*di

1- Bu mektubum size ulaşır ulaşmaz, sizler emniyette olacaksınız

2- Sizin için Allah ve Rasulü'nün zimmeti vardır

3- Şüphesiz ki Allah'ın Rasulü sizin bütün fenalıklarınızı ve hatalarınızı affetmektedir

4- Size karşı hiçbir zulüm ve tecavüz olma*yacaktır

5- Allah'ın Rasulü sizi koruyacaktır, bizzat kendini koruduğu gibi

6- Düşmanınızla barış sonucu elde ettikleri*nizi, savaş ganimetlerinizi, dokumalarınızı, silâhlarınızı, yük hayvanlarınızı veya kölele*rinizi Allah'ın Rasulü ve Rasulün elçisi ta*rafından bağışlananlar dışında Allah'ın Ra*sulü ile paylaşmak (sizlerin) hukukî bir mec*bur iyetinizdir

7- Siz hurmalıklarınızın mahsulünü, avladı*ğınız balıkların ve eğirdiğiniz ipliklerin 1/4'ünü vereceksiniz; bundan sonra cizye ve angaryadan muaf tutulacaksınız

8- Başınızdaki emîriniz ancak sizin aranız*dan veya Rasulullah'ın ehlinden olacaktır (İbni İshak, age)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com