Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hayberde, yasaklanan, şeyler

Hayberde Yasaklanan Şeyler

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hayberde Yasaklanan Şeyler

Hayber�de yasaklanan şeyler

Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, Hayber günü Müslümanlara dört şeyi yasakladı:

1) Esir alınan kadınlara dokunmayı

2) Ehlî merkeplerin etlerini yemeyi

3) Yırtıcı, azı dişli hayvanların etini yemeyi

4) Ganimet mallarının bölüştürülmeden satılmasını veya satın alınmasını

Fedek Yahudileriyle anlaşma yapılması

Peygamber Efendimiz Hayber�in fethinden sonra Muhayyısa bin Mesûd�u İslâmiyete dâvet etmek üzere Medine�den iki konak mesafede bulunan Fedek köyünde oturan Yahudilere gönderdi Fedek Yahudileri bir kaç kere sâir Yahudilerle birleşerek Medine üzerine yürümeyi kararlaştırmış, ancak buna muvaffak olamamışlardı

Fedek Yahudileri, Resûlüllahın elçisi Muhayyısa�nın sulh teklifini önce kabul etmediler Sonra Peygamber Efendimizin üzerlerine yürüyüp, Hayber Yahudilerinin uğradıkları âkibete uğrayacaklarından korkup bu görüşlerinden vazgeçtiler ve sulh teklif ettiler Peygamberimiz onların bu teklifini kabul etti

Yapılan anlaşmaya göre, kanları bağışlandı Arazilerinin yarısı kendilerine bırakıldı Diğer yarısı ise Peygamber Efendimize (asm) mahsus kılındı Sâir Müslümanlar arasında bölüştürülmedi Zira, Haşr Sûresinin altıncı âyeti ile, hiç bir askeri hareket yapılmadan, barış yoluyla fethedilen yerler Peygamber Efendimize tahsis buyurulmuştur Fedek�te aynı durum vuku bulduğu için alınan arazinin yarısı Peygamberimize kaldıResûl-i Ekrem Efendimiz, bunun gelirini, kendi zâtı, Haşimoğullarının küçükleri ile onların yetimlerini evlendirmek için sarfederdi

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com