![]() |
Hz. Safiyye'nin Tercihi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Safiyye'nin TercihiHz ![]() Resûl-i Ekrem Efendimiz (a ![]() ![]() ![]() ![]() "Eğer Müslüman olursan, ben seni kendime zevce edineceğim ![]() "Şayet Yahudiliği tercih edecek olursan seni âzad ederim ![]() Resûl-i Kibriyâ Efendimizle bir kerecik olsun görüşüp kendisinden bir kaç kudsî kelam duyan Hz ![]() "Yâ Resûlallah! Siz beni İslâmiyete dâvet etmeden önce, konak yerine geldiğimde, Müslümanlığı arzulamış ve seni tasdik etmiş bulunuyordum ![]() "Yahudilikle benim hiç bir ilgim kalmamış ve ona artık ihtiyacım da yoktur ![]() ![]() "Sen, beni küfürle, İslâmiyetten birini seçmekte serbest bırakıyorsun ![]() ![]() Resûl-i Ekrem, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz, onun bu bağlılığından son derece memnun oldu ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() "Kinâne bin Rebi" ile evlendiğim ilk gece bir rüyâ görmüştüm ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, sabahleyin erken çadırından çıkınca, Hz ![]() ![]() ![]() Bütün gece gözü uyku tutmayan fedakâr Sahabî, "Yâ Resûlallah" dedi, "harpte babasını, kardeşini, kocasını, amcasını, akraba ve taallûkatını kaybeden ve henüz yeni Müslüman olan bu kadından sana bir zarar gelebileceğinden korktum da, çadırını bekledim" Resûl-i Kibriyâ Efendimiz, mübârek tebessümleri arasında, "Allah, seni hayra erdirsin" buyurdu ve arkasından ona şu duâyı yaptı: "Allah'ım! Beni koruyarak gecelediği gibi, sen de Ebû Eyyûb'u koru!" Salih SURUÇ |
![]() |
![]() |
|