Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gelısı, muhammed, vahy

Muhammed (A.S) Vahy Gelısı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Muhammed (A.S) Vahy Gelısı

Muhammed (AS), kirk yasina gelince, Allah(CC) onun kerametini açiklamayi ve kullarina,onunla rahmet etmeyi diledigi zaman,Kendisine, ilk vahiy ve peygamberlik baslangici,uykuda Sadik rü`yalar görmekle olmustur

Peygamberimiz, alti ay bu hal üzere kaldi

Yüce Allah, bu alti Ay içerisinde Peygamberine, Uykuda, sonrada uyanik Vahiy etti

Peygamberimiz, her yil, Ramazan ayinda Hira daginda bir ay itikafa girer,Kureysilerin yapageldikleri gibi, yanina gelen yoksullara yemek de yedirirdiPeygamberimiz, kavminin sürü sürü putlara tapip durduklarini gördükce,onlardan uzaklasmayi, Halvet ve Uzlete çekilmeyi özler, Hira dagina girer,Halvet ederdi

Peygamberimiz (AS),yüce Allah tarafindan Peygamber olarak gönderilecegi ve ilahi rahmetin, kullari, onunla ihsan olunacagi gün, gelmis bulunuyordu

Peygamberimiz; Ramazan ayinin on besinci cumartesi ve on altinci pazar gecelerinde, Hira magarasinda uyudugu bir sirada,Rüyasinda, Vahy melegi Cebrail (AS) atlastan bir kab içinde bir kitapla gelip Peeygamberimize ``OKU`` dedi

Peygamberimiz``Neyi okuyayim?`` diye sordu

Cebrail,Peygamberimizi,nefesi kesilinceye kadar,sIktI

Peygamberimiz,kendisini ölecek sandi

Bundan sonra,Cebrail (AS),birakip Peygamberimize,`` OKU``! dedi

Peygamberimiz ``Neyi okuyayim?`` diye sordu

Cebrail Aleyhisselam,Peygamberimizi,tekrar,nefesi kesilinceye kadar sIktI

Peygamberimiz, kendini ölecek sandi

Sonra, Cebrail Aleyhisselamin sikmasindan kurtulmak icin``Neyi okuyayim?`` diye sordugu zaman, Cebrail Aleyhisselam, Alak suresinin basindaki bes ayeti okudu

Peygamberimiz de, onlari, okudu

Cebrail Aleyhisselam, ayrilip gittigi ve Peygamberimiz,uykudan uyandigi zaman, o ayetler,, sanki,bir kitap olarak Peygamberimizin kalbine yazilmis gibi idi

Peygamberimiz, magaradan ayrilip Hidra daginin ortasina geldigi zaman,gökten,bir ses isitti ki: ``Ya Muhammed! Sen, Allahin Resulusun! Ben,Cebrailim !`` diyordu

Peygamberimiz,basini kaldirip bakinca, Cebrail Aleyhisselam`i ayaklarini,gögün ufukuna basmis bir insan suretinde gördü!

``Ya Muhammed! Sen, Allahin Rasulüsün!Ben, Cebrailim! Diyordu

Peygamberimiz,duraklamis, Ona, baka kalmisti

Ne bir adim ilerliyebiliyor,ne de,gerileyebiliyordu!

Eve döndügünde ,gördüklerini hazreti Haticeye anlatti,hazreti Hatice,``Sana Müjdeler olsun!

Yüce Allah sana ,hayirdan baska bir sey yapmaz!diyerek onu teselli etti

HAZRETI HATICENIN PEYGAMBERIMIZI VERAKAYA GÖTÜRMESI:

Peygamberimiz, yüce Allah tarafindan, Cebrail Aleyhisselamin getirip teblig ettigi Risalet vazifesini kabul ederek evine dönerek, hic bir agaca ve tasa rastlamadiki, kendisini selamlamasin!

Peygamberimiz,yüregi titreyerek eve gelip,``Beni örtünüz!,beni örtünüz!``buyurdu

Kalkinca, hazreti Haticeye basindan gecen olaylari anlatti

Hazreti Hatice de onu alip Hiristiyanliga girmis olan,Veraka bNevfel´in yanina götürdüOna, Ey Amucamin oglu! Dinle bak! Kardesiyin oglu,ne söylüyor!

Veraka!´´ Ne gördün kardesimin oglu?´´ diye sordu

Peygamberimiz;gördüklerini,isittiklerini,haber verince,Veraka:´´Senin bu gördügün,Allah tarafindan Musa Aleyhisselama indirilmis olan Namusul-Ekber´dir

Ah Keske, kavminin,Seni (yurdundan)cikaracaklari zaman,ben,sag ve genc, dinc olsaydim!´´ dedi

Peygamberimiz´´ Onlar, beni cikaracaklarmi ki? !´´ diye sordu

Veraka ´´Evet! Cikaracaklardir

Cünkü, senin gibi, bir sey getirmis kimse yoktur ki, düsmanliga ve iskenceye ugramasin!
Eger, ben, Senin davet günlerine yetisirsem, Sana,son derece yardim ederim!´´ dedi

Cok gecmeden de, vefat etti

ILK ABDEST VE ILK NAMAZ

Peygamberimiz, Hiradan döndügü ve Mekke´nin yukari tarafinda bulundugu sirada Cebrail Aliyhisselam, gelip vadinin bir kösesinde ökcesini yere vurdu

Oradan, bir su kaynadi

Cebrail Aleyhisselam, ondan Abdest aldi

Peygamberimiz,Cebrail Aleyhisselamin Abdest alisina bakiyordu

Cebrail Aleyhisselam,Namaz icin nasil Abdest alinip temizlenilecegini görsün diye,yüzünü dirseklerine kadar ellerini yikadi

Agzini, su ile calkalandi

Burnuna, su cekti, ve ona,Abdest almayi,Namaz kilmayi ögretti

Peygamberimiz de hanimi hazreti Haticeye, Cebrailin ögrettiklerini ögretti

PEYGAMBERIMIZIN TEBLIGE BASLAMASI VE ILK MÜSLÜMANLAR

Allah (CC) ilk teblig emri olan ´´Ey örtülere bürünen (Resulüm), kalk ve insanlari uyar´´ Ayeti celilesi gelince Peygamberimiz teblig görevine baslamis

ve insanlari Allahin birligine, davet etmeye baslamisti

Davete ilk icabet edip müslüman olanlarin isimleri sunlardir:

Ilk Müslümanlik serefine sahip olan kisi hazreti Hatice´dir

HzAli,hz Ebubekir,hz Zeyd bHarise,Bilal-i Habesi ve Annesi Hamame,Ebu Fukeyhe, Halid bSaid,Umeyne bint-i Halef,Amr bSaid,Zubeyr bAvvam, hz Osman,hzTalha b Ubeydullah,Sad b Ebi Vakkas, Abdurrahman b Avf, Ebu Ubeyde bCerrah, Ebu Seleme,hz Ümmü Seleme,Osman bMazun, vb

Kaynak: Islam tarihi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com