![]() |
Muhammed (A.S) Vahy Gelısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Muhammed (A.S) Vahy GelısıMuhammed (A ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz, alti ay bu hal üzere kaldi ![]() Yüce Allah, bu alti Ay içerisinde Peygamberine, Uykuda, sonrada uyanik Vahiy etti ![]() Peygamberimiz, her yil, Ramazan ayinda Hira daginda bir ay itikafa girer,Kureysilerin yapageldikleri gibi, yanina gelen yoksullara yemek de yedirirdi ![]() ![]() Peygamberimiz (A ![]() ![]() Peygamberimiz; Ramazan ayinin on besinci cumartesi ve on altinci pazar gecelerinde, Hira magarasinda uyudugu bir sirada,Rüyasinda, Vahy melegi Cebrail (A ![]() ![]() Peygamberimiz``Neyi okuyayim?`` diye sordu ![]() Cebrail,Peygamberimizi,nefesi kesilinceye kadar,sIktI ![]() Peygamberimiz,kendisini ölecek sandi ![]() Bundan sonra,Cebrail (A ![]() ![]() Peygamberimiz ``Neyi okuyayim?`` diye sordu ![]() Cebrail Aleyhisselam,Peygamberimizi,tekrar,nefesi kesilinceye kadar sIktI ![]() Peygamberimiz, kendini ölecek sandi ![]() Sonra, Cebrail Aleyhisselamin sikmasindan kurtulmak icin``Neyi okuyayim?`` diye sordugu zaman, Cebrail Aleyhisselam, Alak suresinin basindaki bes ayeti okudu ![]() Peygamberimiz de, onlari, okudu ![]() Cebrail Aleyhisselam, ayrilip gittigi ve Peygamberimiz,uykudan uyandigi zaman, o ayetler,, sanki,bir kitap olarak Peygamberimizin kalbine yazilmis gibi idi ![]() Peygamberimiz, magaradan ayrilip Hidra daginin ortasina geldigi zaman,gökten,bir ses isitti ki: ``Ya Muhammed! Sen, Allahin Resulusun! Ben,Cebrailim !`` diyordu ![]() Peygamberimiz,basini kaldirip bakinca, Cebrail Aleyhisselam`i ayaklarini,gögün ufukuna basmis bir insan suretinde gördü! ![]() ``Ya Muhammed! Sen, Allahin Rasulüsün!Ben, Cebrailim! Diyordu ![]() Peygamberimiz,duraklamis, Ona, baka kalmisti ![]() Ne bir adim ilerliyebiliyor,ne de,gerileyebiliyordu! Eve döndügünde ,gördüklerini hazreti Haticeye anlatti,hazreti Hatice,``Sana Müjdeler olsun! Yüce Allah sana ,hayirdan baska bir sey yapmaz ![]() ![]() HAZRETI HATICENIN PEYGAMBERIMIZI VERAKAYA GÖTÜRMESI: Peygamberimiz, yüce Allah tarafindan, Cebrail Aleyhisselamin getirip teblig ettigi Risalet vazifesini kabul ederek evine dönerek, hic bir agaca ve tasa rastlamadiki, kendisini selamlamasin! ![]() Peygamberimiz,yüregi titreyerek eve gelip,``Beni örtünüz!,beni örtünüz!``buyurdu ![]() Kalkinca, hazreti Haticeye basindan gecen olaylari anlatti ![]() Hazreti Hatice de onu alip Hiristiyanliga girmis olan,Veraka b ![]() ![]() Veraka!´´ Ne gördün kardesimin oglu?´´ diye sordu ![]() Peygamberimiz;gördüklerini,isittiklerini,haber verince,Veraka:´´Senin bu gördügün,Allah tarafindan Musa Aleyhisselama indirilmis olan Namusul-Ekber´dir ![]() Ah Keske, kavminin,Seni (yurdundan)cikaracaklari zaman,ben,sag ve genc, dinc olsaydim!´´ dedi ![]() Peygamberimiz´´ Onlar, beni cikaracaklarmi ki? !´´ diye sordu ![]() Veraka ´´Evet! Cikaracaklardir ![]() Cünkü, senin gibi, bir sey getirmis kimse yoktur ki, düsmanliga ve iskenceye ugramasin! Eger, ben, Senin davet günlerine yetisirsem, Sana,son derece yardim ederim!´´ dedi ![]() Cok gecmeden de, vefat etti ![]() ILK ABDEST VE ILK NAMAZ Peygamberimiz, Hiradan döndügü ve Mekke´nin yukari tarafinda bulundugu sirada Cebrail Aliyhisselam, gelip vadinin bir kösesinde ökcesini yere vurdu ![]() Oradan, bir su kaynadi ![]() Cebrail Aleyhisselam, ondan Abdest aldi ![]() Peygamberimiz,Cebrail Aleyhisselamin Abdest alisina bakiyordu ![]() Cebrail Aleyhisselam,Namaz icin nasil Abdest alinip temizlenilecegini görsün diye,yüzünü dirseklerine kadar ellerini yikadi ![]() Agzini, su ile calkalandi ![]() Burnuna, su cekti, ve ona,Abdest almayi,Namaz kilmayi ögretti ![]() Peygamberimiz de hanimi hazreti Haticeye, Cebrailin ögrettiklerini ögretti ![]() PEYGAMBERIMIZIN TEBLIGE BASLAMASI VE ILK MÜSLÜMANLAR Allah (C ![]() ![]() ve insanlari Allahin birligine, davet etmeye baslamisti ![]() Davete ilk icabet edip müslüman olanlarin isimleri sunlardir: Ilk Müslümanlik serefine sahip olan kisi hazreti Hatice´dir ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Islam tarihi |
![]() |
![]() |
|