Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
asın, bin, eban, müslüman, olması

Eban Bin Said Bin Âs'ın Müslüman Olması

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eban Bin Said Bin Âs'ın Müslüman Olması

Eban bin Said bin Âs'ın Müslüman olması

Eban bin Sâid bin Âs, Peygamber Efendimizin akrabası idi Soyu, Efendimizle üçüncü dedesi Abdülmenâf'ta birleşiyordu

Babası Ebû Uhayha, Kureyş müşriklerinin ileri gelenlerindendi

Hudeybiye seferinden önce idi Eban, ticaret maksadıyla Şam'a gitmişti Orada karşılaştığı bir Hıristiyan papazına, "Ben Kureyşliyim İçimizden biri çıktı; Peygamber olduğunu söylüyor Senin bu husustaki fikrin nedir?" diye sorar

Papaz, "Onun ismi nedir?" der

Eban, "Muhammed'dir" cevabını verince, Papaz, "Dur, sana onu tarif edeyim" diye söyler ve Resûl-i Ekrem Efendimizin şekil ve şemâlini, sıfatlarını, babasının, dedesinin soyunu tek tek anlatır

Eban, Peygamber Efendimizin aynen anlattığı gibi olduğunu söyleyince de Papaz şöyle der:

"Öyle ise, vallahi, o önce Araplara, sonra da yeryüzüne hâkim olacaktır! Sen, o salih zâta benden selâm söyle"

Bunun üzerine Eban Mekke'ye gelir ve bir takım araştırma ve soruşturmalardan sonra Hicretin yedinci yılı başlarında islâmiyetle şereflenir

Salih SURUÇ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com