Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
resulullah, savin, tevrattaki, vasıfları

Resulullah (S.A.V.)'İn, Tevrat'taki Vasıfları:

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Resulullah (S.A.V.)'İn, Tevrat'taki Vasıfları:

Resulullah (sav)'in, Tevrat'taki Vasıfları:

imam Ahmed, Ata b Yesâr'm şöyle söylediğini rivayet etmiştir:

"Abdullah b Arnr b As ile karşılaşıp ona:

Resulullah (sav)'in Tevrat'taki vasıflarını bana anlatır mısın?' diye sordum O da:

Evet! Allah'a yemin ederim ki, Resulullah (sav) Kur'an'daki bazı vasıflarıyla Tevrat'ta vasıflanmıştır Şöyle ki:

"Ey Peygamber! Biz seni (insanlara) bir şahit, bir müjdeci, bir korkutucu[33] ve ümmiler için de koruyucu olarak gönderdik Sen elbette benim kulum ve resulümsün Ben sana "elMütevekkil" ismini verdim Bu Peygamber; kötü huylu, katı kalpli ve çarşılarda rast gele bağırıp çağıran birisi değildir O, kötülüğü kötülükle uzaklaştırmaz Aksine o (kendisine yapılan kötülüğü) affeder ve bağışlar Allah, eğrilip (haktan) sapan bir milleti bu peygamberin irşadıyla 'La ilahe illallah' tevhid sözünü söylemeleri suretiyle doğrultmadıkça onun ruhunu almayacaktır Allah, bu tevhid kelimesiyle; birçok kör gözleri, sağır kulakları ve kapalı kalpleri açacaktır"[34]

İbn İshâk, Hassan b Sâbit'in şöyle söylediğini rivayet eder:

"Ben, yedi veya sekiz yaşlarında yetişkin bir çocuktum Görüp duyduklarımı anlayabilecek durumdaydım Bir sabah Yahudi'nin biri, Medinei Münevvere'de yüksek bir sesle:

Ey Yahudi topluluğu! diye bağırmaya başladı Halk etrafına toplandı (Ben de söylenenleri dinliyordum) Ona:

Yazıklar olsun sana! Ne oluyor sana!' diye sordular O da:

Bu gece dünyaya gelen (ve Tevrat'ta geleceği müjdelenen) 'Ahmed'in yıldızı doğdu' diye cevap verdi" [35]

[33] Buraya kadar olan kısım, Ahzâb: 33/45'te de geçmektedir Ayrıca bu konuyla ı]gıli olarak şuralara da bakılabilir Feth: 48/8; Fâtır: 35/24; Sebe' 34/28 Furkân25/56; Enbiyâ: 21/107 (ç)

[34] Bu hadisi Buhârî, Tefsirü Feth suresi 3, Büyü 50'de rivayet etmiştir Ahmed b Hanbel'de Müsned, 3/74'de rivayet etmiştir

[35] Muhammed Ali Sâbûnî, Peygamberler Tarihî, Ahsen Yayınları: 507508

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com