![]() |
Hz. Mûsâ (A.S) 'İn Ölümü: |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hz. Mûsâ (A.S) 'İn Ölümü:Hz ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Buhârî'nin, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Ey Rabbim! Sen beni öyle bir kuluna gönderdin ki, o kulun, ölmek istemiyor' diye dua etti ![]() Daha sonra Yüce Allah, ölüm meleğini üzerinden o hali kaldırdı ![]() - Musa'ya tekrar dön de ona:'elini bir sığırın sırtına koymasını ve elinin, sığırın sırtındaki tüylerden ne kadarmı kapsıyorsa, o her bir tüye karşılık ona bir yıl ömür verileceğini söyle!' dedi ![]() ![]() - Ey Rabbim! Bu kadar yıl yaşadıktan sonra ne olacağım?' diye sordu ![]() - (Müddet bittiğinde,) öleceksin' buyurdu ![]() - Öyleyse ölüm şimdi gelsin' deyip Allah'tan; bir taş atımı mesafeye kadar kendisini kutsal şehir (Kudüs)'e yaklaştırmasını (ve orada ölüp oraya gömülmesini) diledi ![]() (Hadisin ravisi) Ebu Hureyre der ki: "Resulullah (s ![]() ![]() ![]() 'Eğer ben, Musa'nın gömüldüğü yerde sizinle birlikte bu-lunsaydım, onun mezarının, yol kenarında ve kızıl bir kum tepesinin yanında bulunduğunu sizlere mutlaka gösterirdim ![]() Allah'ın salât ve selâmı, Hz ![]() ![]() Amin ![]() [93] Buhârî, Cenaiz 69, Enbiyâ 31; Müslim, Fezail 157,158; Nesai, Cenaiz 121; Müsned: 2/7, 269 ![]() ![]() [94] Muhammed Ali Sâbûnî, Peygamberler Tarihî, Ahsen Yayınları: 442-443 ![]() |
![]() |
![]() |
|