![]() |
Her Dua Kabul Olurmu? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Dua Kabul Olurmu?Her dua kabul olurmu? Kardeşler! Bu yolun büyükleri,"Velilerin,Allah adamı olan insanların güzel halleri olduğu gibi,bir de beşeri tarafı vardır" diyorlar ![]() Bazı kimseler,evliyaların her anının hep keşifle kerametle meşgul olduğunu zannederler ![]() ![]() ![]() ![]() Evliyanında bazan duası kabul olur bazende olmaz ![]() ![]() Nitekim bu hal Peygamberlerede olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِّلَّذِينَ كَفَرُوا اِمْرَأَةَ نُوحٍ وَاِمْرَأَةَ لُوطٍ كَانَتَا تَحْتَ عَبْدَيْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَيْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ يُغْنِيَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَيْئاً وَقِيلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِينَ "Allah,inkar edenlerNuh'un karısı ile Lut'un karısını örnek gsterdi ![]() ![]() ![]() Peygamber hanımı imansız gidiyorsa,evliya hanımıda imansız gidebilir;bu da evliyanın beşeri tarafıdır ![]() -Bu adam veli değildir,Veli olsaydı duası kabul olurdu kendi çocuğunu düzeltirdi,karısına yön verirdi,dediğini işitebilirsiniz ![]() Bunu söylemek doğru değildir ![]() ![]() ![]() Mesela bu durum,sofilerin içerisindede çok görülür;Sofinin babası gayet güzel sofidir ama oğlu ters yoldadır ![]() ![]() Demekki bir insanın,yanlış bir davranışını görünce hemen hüküm vermemek lazımdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() Yâr ile şimdi kitabından alıntı semerkand |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Dua Kabul Olurmu? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Dua Kabul Olurmu?Güzel paylasiminiz icin Allah sizden razi olsun bende birkac birsey eklemek istedim, "DUA MÜ'MININ SILÂHIDIR," diyor Resûlullah Muhammed Mustafa aleyhi's selam ![]() ![]() ![]() "DUA IBÂDETIN ÖZÜDÜR" Bu Hadis-i serif'in hemen arkasindan su âyet-i kerimeyi hatirlayalim: "CINNI VE INSANLARI KULLUK ETMELERI IÇIN YARATTIM" ![]() En basit anlamiyla kulluk, dua ve zikirdir! ![]() ![]() "Eger kulum, bana ellerini kaldirir da dua ederse, ben o elleri bos olarak geri çevirmekten hayâ ederim ![]() Evet bu bir Hadisi Kudsi ![]() ![]() ![]() "Ey adem oglu, dua senden icabet benden; istigfar senden, bagislamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden, sükür senden, fazlasiyla vermek benden, sabir senden, yardim benden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iste bu Hadisi Kudsiyi destekleyen Âyet-i Kerime: "Bana dua edin, icabet edeyim" Bu konuda açiklik getiren diger bir hadis,i kudsi de sudur: "Ben kulumun zanni üzereyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yani siz dua ederken, o duanizin kesinlikle kabul görecegini düsünürseniz, biliniz ki mutlaka istediginiz meydana gelecektir! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|