Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dua, kabul, olurmu

Her Dua Kabul Olurmu?

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Her Dua Kabul Olurmu?

Her dua kabul olurmu?

Kardeşler!

Bu yolun büyükleri,"Velilerin,Allah adamı olan insanların güzel halleri olduğu gibi,bir de beşeri tarafı vardır" diyorlar

Bazı kimseler,evliyaların her anının hep keşifle kerametle meşgul olduğunu zannederlerAma evliyalarında bir beşeri tarafı varOnlarında evi var,çoluk çocuğu var,ailesi vardırOnlarda yer, içer,yatar,ailesiyle beraber olur

Evliyanında bazan duası kabul olur bazende olmazBazen onun istediğini Rabbü'l alemin yerine getirir bazende gerçekleştirmeyebilir

Nitekim bu hal Peygamberlerede olmuşturAllah Teala hepsine salat ve selam etsinPeygamberlerde çok sıkıntı çekmişler,her istedikleri hemen olmamışDua etmişler,duaları seneler sonra kabul olmuşturEvliyada da böyle olabilirRabbimiz Teala,

ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِّلَّذِينَ كَفَرُوا اِمْرَأَةَ نُوحٍ وَاِمْرَأَةَ لُوطٍ كَانَتَا تَحْتَ عَبْدَيْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَيْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ يُغْنِيَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَيْئاً وَقِيلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِينَ

"Allah,inkar edenlerNuh'un karısı ile Lut'un karısını örnek gsterdiBu ikisi,kullarımızdan iki salih kişinin nikahları altında bulunuyorlardıDerken onlara hainlik ettiler de kocaları,Allah'ın azabından hiçbir şeyi onlardan savamadıOnlara,"Haydi ateşe girenlerle beraber sizde girin!" denildié(Tahrim 66/10) buyurmuş

Peygamber hanımı imansız gidiyorsa,evliya hanımıda imansız gidebilir;bu da evliyanın beşeri tarafıdırPeygamberin durumu bu olunca, günümüzde duası kabul edilmeyen,doğru yolda bulunmayan ya da hanımı Allah'tan korkmayan bir veli gördükleri zaman çoğu insan,

-Bu adam veli değildir,Veli olsaydı duası kabul olurdu kendi çocuğunu düzeltirdi,karısına yön verirdi,dediğini işitebilirsiniz

Bunu söylemek doğru değildir Bakınız,Peygamberlere bile Allah Teala böyle yapmamaıştırİnsanın kendisi çok kamil olabilir;ancak evladı hanımı isyankar olabilir,Allah korusun

Mesela bu durum,sofilerin içerisindede çok görülür;Sofinin babası gayet güzel sofidir ama oğlu ters yoldadırVeya oğlu iyi yoldadır,babası yanlış işler yapmaktadır,olabilirBu hal,evliyaya bile olabiliyor,sofiye neden olmasın?

Demekki bir insanın,yanlış bir davranışını görünce hemen hüküm vermemek lazımdırOnun bütün iyi taraflarını silip atmamak gerekÇünkü bu,Allah Teala'nın çizdiği kaderde görülmektedirNebiler de veliler de bütün insanlarda Allah'ın hükmüne tabii olurÇünkü Allah birdirHzMuhammed (sav) haktırEvliya haktır

DrAhmet Çağıl
Yâr ile şimdi kitabından alıntı

semerkand

Alıntı Yaparak Cevapla

Her Dua Kabul Olurmu?

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Her Dua Kabul Olurmu?

Güzel paylasiminiz icin Allah sizden razi olsun bende birkac birsey eklemek istedim,

"DUA MÜ'MININ SILÂHIDIR," diyor Resûlullah Muhammed Mustafa aleyhi's selam Ve gene, söyle baska bir açiklama getiriyor "DUA" konusuna:

"DUA IBÂDETIN ÖZÜDÜR"

Bu Hadis-i serif'in hemen arkasindan su âyet-i kerimeyi hatirlayalim: "CINNI VE INSANLARI KULLUK ETMELERI IÇIN YARATTIM"

En basit anlamiyla kulluk, dua ve zikirdir!

"Eger kulum, bana ellerini kaldirir da dua ederse, ben o elleri bos olarak geri çevirmekten hayâ ederim"

Evet bu bir Hadisi Kudsi Bu konudaki baska bir Hadis-i Kudsi de söyle:

"Ey adem oglu, dua senden icabet benden; istigfar senden, bagislamak benden; tövbe senden, kabul etmek benden, sükür senden, fazlasiyla vermek benden, sabir senden, yardim bendenNe istedin ki benden sana vermedim"

Iste bu Hadisi Kudsiyi destekleyen Âyet-i Kerime:

"Bana dua edin, icabet edeyim"

Bu konuda açiklik getiren diger bir hadis,i kudsi de sudur:

"Ben kulumun zanni üzereyim Artik diledigi gibi düsünsün!"

Yani siz dua ederken, o duanizin kesinlikle kabul görecegini düsünürseniz, biliniz ki mutlaka istediginiz meydana gelecektir!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com