![]() |
Zengin Ve Yoksul... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zengin Ve Yoksul...Resül-i Ekrem (s ![]() ![]() etrafında halka şeklinde, onu bir yüzük taşı gibi ortaya almışlardı ![]() Bu arada eski elbiseli fakir bir müslüman kapıdan içeriye girdi ![]() O adam etrafına bakındı ve boş bir yer buldu; gitti oraya oturdu ![]() Tesadüfen ileri gelen zenginlerden birisinin yanına oturmuştu ![]() Zengin adam elbisesini toplayarak ondan bir az uzaklaştı ![]() Bu hareketleri izleyen Resul-i Ekrem (s ![]() ![]() - Fakirliğinden sana bir şey geçer diye mi korktun? - Hayır ya ResülALLAH ![]() - Servetinden ona bir pay düşer diye mi korktun? - Hayır ya ResülALLAH ![]() - Elbiselerin kirlenir diye mi korktun? - Hayır ya ResülALLAH ![]() - O halde niçin yanından uzaklaşıp bir kenara çekildin? - "Yanlış bir iş yaptığımı ve hata ettiğimi itiraf ediyorum ![]() Şimdi bu hatamın telafisi ve bu günahımın keffaresi olarak servetimin yarısını bu müslüman kardeşime vermeye hazırım dedi ![]() Çünkü ona karşı yanlış bir hareket yaptım ![]() Beni bağışlayın ya ResülALLAH ![]() - Eski giyimli adam: Fakat ben bunu kabul etmeye hazır değilim ![]() - Cemaat: -Niçin? - 'Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmasından ve bir müslüman kardeşime, bu gün bu şahsın bana yaptığı gibi, aynı hareketi yapmaktan korkuyorum' der ![]() |
![]() |
![]() |
|