08-02-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Müminlere Nasihatler-9
81- Allah'u Zülcelal şedid-ül ikab'dır Azabı da çok ve şiddetlidir Ama ben O'nun merhametinden sözedeceğim İnşaallahu Teala, O'nun merhametinden bahsetiğimiz için de kıyamet gününde bize merhamet edecektir
82-İnsan dünyada daima kâr ve zararın arasındadır Yaşadığı sürece ya kâr yapar ya da zarar yapar Nasıl dünya ticaretimizde zarar etmemek için üzerinde titizlikle duruyorsak ahiretimiz içinde aynı titizliği daha fazla göstermemiz lazımdır
83-Allah'u Zülcelal bizlere birçok nimetler vermiştir Bazı zamanlarda sofralarımızda on çeşit nimet bulunduğu oluyor İnsan bu nimetleri yiyip o nefs ve ruh ile ibadette yapmazsa, nefs insanı çok tehlikeli yerlere götürür
84- İnsan, İlla Allah'u Zülcelal'in rızasına meraklı olması lazımdır Eğer meraklı olursa, ibadetlerinden geri kaldığı zaman, büyük bir pişmanlığın içine girer ve; "Bu gün Allah'u Zülcelal'e layıkı ile ibadet yapamadım Yarın inşaallah biraz daha fazla yapayım; öbür gün biraz daha fazla yapayım" diye bir gayret içinde olur
85-Bir mü'min kardeşlerimizden birine sinirlenip buğz ettiğimiz zaman; "Bu kişi benim mü'min kardeşimdir Ona buğz etmemem lazımdır" diyerek o buğzu hilim ve muhabbetle defetmemiz gerekir
86- "Acaba ben Allah'u Zülcelal'i nasıl razı edebilirim " Düşüncesi, merakı aklımızda olmalıdır Bizim merakımız ve düşüncemiz bu olduğu zaman, Allah'u Zülcelal'e gitmekten aciz kalsak bile o bize rahmetiyle yardım edecektir inşaallah!
87- Eğer insan, Allah'u Zülcelal 'e karşı kendisini biraz muhafaza ederse, Allah'u Zülcelal'de o kimseye rahmet hazinelerinin kapılarını açar
88- Dünya geçicidir İnsan öldükten sonra dünyanın musibeti, sıkıntısı, eziyeti yani ona azap veren ne varsa biter Oysa ahiret bakidir Ahiretin eziyeti de sefasıda ebedül ebeddir hiç bitmez
89- Birbirimize nasihatte bulunmak; emri bil maruf ve nehy-i anil münker yapmak, yani; Allah'ın emir ve yasaklarını insanlara anlatmak vahyin bereketidir
90- İnsanın günahı o kadar pis kokar ki eğer günahların kokusunu insanlar alabilseydi, o kokudan ölürlerdi
|
|
|