Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hakkında, mevlanadannamaz

Mevlana'dan....Namaz Hakkında.....

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mevlana'dan....Namaz Hakkında.....

Mevlana'danNamaz hakkında

Ey imam, namaza başlarken Allahu ekber demenin manası şudur: "Allah'ım, biz senin huzurunda kurban olduk" Kurban keserken Allahu ekber dersin işte, öldürülmeye layık olan nefsi keserken de bu söz söylenir O esnada beden İsmail, can da Haili İbrahim gibidirCan bu semiz bedenin heva ve hevesini kesmek için tekbir getirince beden şehvetlerden, hırslardan kurtulur, namazda, "Bismillahirrahmanirrahim" demekle kurban olur gider Namaz kılanlar, kıyamette olduğu gibi, Allah'ın huzurunda saflar halinde dururlar, sorguya, hesap vermeye, yalvarmaya koyulurlar

Namazda gözyaşı dökerken ayakta durmak, kıyamet günü dirilerek, kabirlerden kalkıp mahşer yerinde Allah'ın huzurunda ayakta durmaya benzer Cenab-ı Hak "Sana verdiğim bu kadar mühlet içinde ne yaptın? Ne kazandın ve bana ne getirdin? Sana verdiğim rızkı , kuvveti, gücü ne ile yok ettin? Gözünün nurunu nerede tükettin? Beş duyunu nerelerde kulandın?

Gözünü kulağını aklını, iradeni, bileğini, arşa ait olan bütün bu kuvvetlerini, neye nerelere harcadın da onlara karşılık, bu dünya da neyi satın aldın? Sana kazma gibi, bel gibi el, ayak verdim Onları sana ben bağışladım; onlar ne oldular?" Allah'ın huzurunda bunun gibiderde dert katan yüz binlerce haberler, sualer gelir

Namazda kıyam iken, kula gelen bu sözlerden kul utanır, utancundan iki büklüm olur ruküa varırUtancından ayakta durmağa gücü kalmaz, ruküda: "Subhane rabbiyel,azim" diyerek Allah'ın noksan sıfatlardan beri olduğuınu söyler

Sonra o kula Hak'tan ferman gelir; "Başını kaldır da sorulara cevap ver" denirKul utana utana başını ruküdan kaldırı; fakat dayanamaz; o günahkar utancından yine yüz üstü kapanır

Ona tekrar, "Secdeden başını kaldır da, yaptıklarından haber ver" diye ferman gelir O bir kere daha utanarak başını kaldırır ama dayanama yine yüz üstü düşer

Canb-ı Hak; "Tekrar başını kaldır da söyle, yaptıklarını kıldan kıla, birer birer senden soracağım" diye buyurur

Allah'ın heybetli hitabı, onun ruhuna tesir ettiği için, ayakta duracak güvü kalmamıştır Bu ağır yük yüzünden ka'deye varır, dizleri üstüne çöker Cenab-ı Hak ise; "Haydi söyle anlat" diye buyurur

"Sana nimet vermiştim, nasıl şükrettiğini söyle; sana sermaye vermiştim, onunla ne kar elde ettiğini göster" Kul yüzünü sağ taraf döndürür, peygamberlerin ve meleklerin ruhlarına selam verir Onlara niyazda bulunur derki: "Ey mana padişahları, bu kötü kişiye şefaat edin, bu günahkarın ayağıda örtüsüde çamura battı"Peygamberler selam veren kula derler ki: "Çare ve yardım günü geçti gitti Çare dünyada olabilirdi, orada hayırlı işler yapmadın, ibadet etmedin, öğünler geçtinEy bahtsız kişi, sen vakitsiz öten bir horoz gibisin; git, bizi üzme, bizim kalbimizi kırma"

Kul yüzünü sola çevirir, bu defa akrabalarından yardım ister, onlarda; "Sus" derler "Ey efendi, biz kimiz ki sana yardım edelim, elini bizden çekde kendi cevabını Alah'a kendin ver"DERLER

Ne bu taraftan, ne o taraftan bir çare bulamayınca, o çaresiz kulun gönlü, yüz parça olur

O herkesten ümidini kesince iki elini açar duaya başlar
"Allah'ım herkesten ümidimi kestim Evvel ve ahir kulunun başını vuracağı, sığınacağı sensin; senin rahmet ve mağrifetine son yoktur" Nmazda ki bu hoş işaretleri görde , sonunda, kesin olarak işin böyle olacağını anla Aklını başına al da namaz yumurtasından civciv çıkar, yani namaz da manen yaralan, yoksa dane toplyan bişey öğrenememiş kuş gibi, Allah'ın büyüklüğünü düşünmeden yere başı koyup kaldırma

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com