![]() |
Namaza Şeytan Uyandırdı!!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaza Şeytan Uyandırdı!!!!Bayezid-i Bistamî, bir gece çok uykusuz ve yorgundu ![]() ![]() ![]() BAYEZİD-İ BİSTAMÎ, çocukken bir gün cami av-lusunda oynuyordu ![]() – Bu çocuk büyüyünce zamanının en büyük velisi olacak, buyurdu ![]() Yine bir gün hadis âlimlerinden bir zât onu görünce çok hoşuna gitti ![]() – Güzel çocuk, namaz kılmasını güzelce biliyor mu-sun? Bayezid-i Bistamî de ona: – Evet, Allah dilerse becerebiliyorum, cevabını ve-rince: – Nasıl, diye sordu ![]() Bayezid-i Bistamî: – Buyur ya Rabbi, diyorum ![]() ![]() – Ey sevgili ve zeki çocuk! Sende bu fazilet ve derin anlayış varken, insanların gelip başını okşamalarına niçin izin veriyorsun, diye sordu ![]() – Onlar beni değil, Allahü Teâlâ’nın beni süslediği o güzelliği mesh ediyorlar ![]() ![]() *** Allah aşkında o kadar ileri ve ibadette o derece yüksekti ki, namaz kılarken Allah korkusundan göğüs kemikleri gıcırdar, yanında bulunanlar bunu duyarlardı ![]() Bayezid-i Bistamî, bir gece çok uykusuz ve yorgundu ![]() ![]() ![]() – Ey Bayezid, bu günahını affettim ![]() ![]() Aradan birkaç ay geçtikten sonra yine uyku bastırdı ![]() – Kalk, namazın geçmek üzere, dedi ![]() – Ey mel’un! Sen hiç böyle yapmazdın ![]() ![]() Şeytan şu cevabı verdi: – Birkaç ay önce sabah namazını kaçırdığında, pişmanlığın ve üzüntün sebebiyle çok ağlayıp inlediğin için affedilmiş, ayrıca yetmiş bin namaz sevabı almıştın ![]() Namazı Yaşayanlar/ Said Demirtaş selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|