![]() |
Ben Çok İyiyim Çok İyiyim De... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Çok İyiyim Çok İyiyim De...İş adamı dostlarımdan biri, ziyaretim esnasında bana sordu: — Hocam, ben çok iyiyim çok iyiyim de, sadece bir kötülüğüm var, namaz kılamıyorum, ne yapayım? Ona dedim: Bu hâlinle sen hem iyisin, hem de kötüsün ![]() ![]() ![]() ![]() Duysan ki, Başbakan’dan bir davet gelmiş: “Gebze’de ne kadar iş adamı varsa hepsini falan gün, falan saat Ankara’da, başbakanlıkta görüşmeye bekliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi soruyorum: Başbakan’ın davetine koşup Âlemlerin Rabbi ve bütün başbakanların da Rabbi olan Allah’ın davetine koşmayan, bunu şereflerin en büyüğü görmeyen adam, akıllı adam olabilir mi, Vehbi Koç kadar serveti dahi olsa? Şu halde nefis ve şeytan seni namazdan alıkoymak istedikleri zaman derhal emrin ve davetin nerden geldiğini düşüneceksin ![]() ![]() Kaldı ki namaz kılmamak bir kötülük değil, bin kötülüktür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah’ı aldattığını ve atlattığını sanan ve namazını kılmayan nefis aslında kendisini aldatmaktadır, haberi yok ![]() “Harmanımı yeller aldı, Bir yâr sevdim eller aldı, Benim benden haberim yok ![]() diyen nasıl ihmalkârlığından ve gaşetinden dolayı dizlerini dövüyorsa; ömrünü namazsız geçiren adam da yaptıklarının hiçe gittiğini görünce: “Eyvah! Sağlığımı yıllar aldı, Servetimi eller aldı, Benim benden haberim yok ![]() diyecek ve dizlerini dövecektir ![]() Zaman sel dolaplarını süratle çalıştırıyor, ömür tayyaresi şimşek gibi geçiyor ![]() “Ölüm haberi gelmeden, Ecel yakamız almadan, Azrail hamle kılmadan, Gel gidelim Dosta gönül ![]() Namaz kılmamakla bütün kötülüklere kapıyı açık tutuyorsunuz, demektir ![]() ![]() Dr ![]() Sa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|