![]() |
Ben Namazı Kendim İle Kulum Arasında İkiye Böldüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Namazı Kendim İle Kulum Arasında İkiye BöldümBen Namazı Kendim ile Kulum arasında ikiye Böldüm Ebû Hüreyre (ra)’dan, Resûlüllah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu: “Kim Fatiha-i şerife süresini okumadan namaz kılarsa, bilsin ki bu namaz nakıstır -bu sözü üç kere tekrarladı- eksiktir ![]() ![]() “Yine de içinden oku ![]() “Allah Teala hazretleri (bir hadis-i kudside) buyurdu ki: '' Yüce Allah(c ![]() ''Ben namazı kendim ile kulum arasında ikiye böldüm ![]() ![]() ![]() Kul, ''Elhamdülillahi Rabbi’l-alemin'' , (Hamd alemlerin Rabbine aittir) dediği zaman ![]() ![]() ![]() Kul, ''er-Rahmanirrahim'' dediği zaman,Allah ''Kulum bana senada bulundu'' der ![]() Namaz kılan kul,''Maliki yevmiddin'' (ahiretin sahibi) dediği zaman,Allah(c ![]() ![]() Namaz kılan kul,''İyyakena’budü ve iyyakenestain'' (yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım isteriz) dediği zaman,Allah(c ![]() ![]() ![]() Kul,“İhdina’s’sırata’l-müstakim sıratallezine en’amte aleyhim gayr’il-mağdubi aleyhim ve la’d-dallin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alimlerin açıklamasına göre, Allah’ın “Salâh kulumla ikimiz arasında yarıya böldüm” buyurmasından maksat Fatiha suresidir ![]() Nevevî; “Hadîsten mürâd, Fatiha’nın mânâ yönüyle taksimidir ![]() ![]() ![]() ![]() Selam ve dua ile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|