![]() |
Secde Makamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Secde Makamı![]() SECDE MAKAMI Hatice ARSLAN Hani salat demiştin ya… Hani dua demiştin… Hani huzur demiştin sonra… Hani yakînlik olmuştu halim… Rabbim, Rabbim! Rabbim diyebilmek Sana, Nimetlerin en güzeli bana ![]() Rabbim ikrar etmeye geldim ![]() Hani arkama alıp tüm dünyayı sadece Sana dönmüştü yüzüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim kabul etmeye geldim ![]() “Sen Azimsin, Senden başka yok azim” deyip eğilerek önünde, önünde eğilecek tek varlığın Sen olduğunu kabul etmeye geldim ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim şükretmeye geldim ![]() Hani değersiz hamdlerimi kabul edip onlara değer verdin ya ben bile değer vermeyecekken ![]() ![]() Rabbim kul olmaya geldim ![]() Secdenin karanlığında cennet aydınlığı yaşar ya insan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rabbim ben selam almaya geldim ![]() “Esselamu aleyna ve ala ibadillahissalihin” (bize ve 'ın Salih kullarına selam olsun) selamını alan selamet bulur ya hani ve hani selamette olan Seni bulur ya ![]() ![]() Rabbim ben muhabbet etmeye geldim ![]() Tüm dünya kelamlarını unutup Seninle buluşmaya, Seninle dertleşmeye, Senden istemeye geldim ![]() ![]() ![]() Secde makamında Rabbim! Bir secde nasip et bana, Nefsinden ve dünyadan uzakta, Varlığın hiçlik, hiçliğin ise asl olduğu, Dünyanın yıkıldığı, yıkıntıların ise cennet olduğu… Rabbim! Bir nefes nasip et bana, Lailahe illallah makamında ![]() Ve layıksam şayet, Son anım secde makamında, Dilimde; Subhane rabbiyel a'la, Subhane rabbiyel a'la, Subhane rabbiyel a'la |
![]() |
![]() |
|