![]() |
Öyle Çok Pazarlık Ettim Ki Seninle Ey Rabbim! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Çok Pazarlık Ettim Ki Seninle Ey Rabbim!![]() Öyle çok pazarlık ettim ki Seninle ey Rabbim Sen çağırınca, kendime ayırdığım vakitlerden çalındığını düşündüm ![]() Ezan okununca,sevdiklerimle geçirdiğim zamanların azalmasından korktum ![]() Vakit girince, içim “cız” etti hep ![]() ![]() yak diredim, “az sonra kılsam da olur!” dedim ![]() ![]() ![]() ![]() Kaçıyordu namaz ya; o yüzden çabucak kıldım, selam verdim, hemen kalktım, rahatladım ![]() Oysa rahatlığı Sana borçluyum ![]() Ağrımayan her bir dişim kadar huzur borçluyum Sana ![]() Damarlarımın her bir noktasında pıhtılaşmayan kanım kadar sükûnet borçluyum Sana ![]() Tenimin kaşınmayan her bir noktası kadar rahatlık borçluyum Sana ![]() Dişlerim ağrıyacak olsa her biri için harcayacağım zaman Senin ![]() Kanım pıhtılaşıp damarlarım tıkanacak olsa, her defasında ızdırap ve korkuyla geçireceğim saatlerin hepsi Senin ![]() Tenim her noktasında yırtılacakmış gibi acıyacak olsa, kendi kendime dar geleceğim huzursuz günler Senin ![]() Gün oldu; usandım ![]() ![]() Kendimi yontmaya heveslendim ![]() Benden istediğin zamanı çok gördüm ![]() ![]() Fazla buldum namazın rekatlarını; kısaltmak için bahaneler aradım ![]() Günümü delik deşik etmeni, işimin arasına kesintiler sokmanı, hayatımın ortasına duraklar koymanı, uykumu bölmeni lüzumsuz gördüm ![]() “Beni bana bırak!”larla durdum huzuruna; içim başka bir yerlerin türküsünü söylerken, ben seccadende, belki sadece bedenimle, mıhlı kaldım ![]() Oysa Sen, dileseydin dar edebilirdin zamanı bana! Bir uçurumun dibine savrulmuş bir arabada çaresizce Sana yalvartıyor olabilirdin beni ![]() Korkulu bir savaşın orta yerinde ateş ve kan kusan bombaların altında günümü de, işimi de, uykumu da, hatta rüyalarımı da delik deşik etmelerini takdir edebilirdin ![]() Düşmeyen bombalar kadar, uçuruma savrulmayan arabalar kadar genişlik borçluyum Sana ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Çok Pazarlık Ettim Ki Seninle Ey Rabbim!İçten pazarlıktı benimkisi ![]() Öyle içten ki kendime bile söyleyemedim ![]() Gözlerimle birlikte gönlümü de secdene kilitlemeyi çok gördüm ![]() Kendimi sıfırlamayı, benliğimi hiçe indirgemeyi beceremedim ![]() Ensemde kaderin sıcacık nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim ![]() Acelem vardı; alnımı koyduğum gibi kaldırdım seccadeden ![]() Bütün benliğimle aşağı inemedim ![]() İşim vardı, secdemi işime zaman kazandım ![]() Secdeye kalbimi de sığdırmaya çalışmadım ![]() Uykum vardı, secdemi sığ bırakıp uykumu derinleştirdim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Çok Pazarlık Ettim Ki Seninle Ey Rabbim!İtirafımdır: Bencilliğimi de sırtıma alıp rükûlarda eritemedim ![]() Bedenim eğilirken huzurunda, “emrolunduğum gibi dosdoğru olma”nın ağırlığını sırtıma almayı erteledim ![]() “Sırası değil!”di; “hele dur; sonra da olur!”du ![]() En Sevgili’ni bir gecede ihtiyarlatan emri üzerime alınmadım ![]() Sen dileseydin, çocuğumun cılız nabızlarının eşliğinde, loş ve neşesiz bir yoğun bakım odasında, gözümü de gönlümü de, umutsuzca,çaresizce, ürpertiyle, korkuyla bir monitörün ekranına kilitleyebilirdin ![]() Dileseydin, yeryüzünün sükûnetini bir anda kesip, küçücük bir duvar kıpırtısının gölgesinde, mini mini bir sarsıntının beklentisi içinde saçlarıma aklar düşürebilirdin ![]() İçten pazarlık mı denir buna? Sen bilirsin Seninle ettiğim pazarlığı ![]() Kendime sakladığım ve hatta kendimden de sakladığım sır bu ![]() Dilime bile değdirmekten korktuğum, ağzıma almaktan utandığım öyle bir sır işte ![]() Fısıldaması bile acı veriyor ya… Meselâ, uzayınca Fatiha, uzayınca sûre, heceler sanki özgürlüğe giden yolu taşlar gibi kestikçe, “bitmez şimdi bu namaz!” dediğim çok oldu ![]() Ama içimden ![]() Kimseler duymadı ![]() Bir Sen duydun beni ey Rabb’im ![]() Sırrımı bir Sen bildin ![]() Kendimi lüzumsuz hissederken seccadenin üzerinde,dudağım anlamına yetişemediğim kelimeler için oynarken, Sen beni söylediğimden fazlasıyla duydun, söyleyemediğimi de, dile getiremediğimi de bildin ![]() Ruhumu alıp uzaklara gittiğim halde, bir bedenimi bıraktığım halde huzurunda, kovmadın beni, yakınlığında tuttun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Çok Pazarlık Ettim Ki Seninle Ey Rabbim!İtirafımdır; öyle anlatıldığı gibi özleyebilmeyi beceremedim henüz namazı… “Aradan çıkarmaya çalıştığım” oldu namazı ![]() Geçiştirdim namazı ![]() Bir “sorun”du çözdüm,hallettim ![]() Selam verip sonra yaşamaya başladım… Yaşamayı namazın içinde aramalıydım ![]() Namazı yaşamanın içine sızdırmalıydım oysa ![]() Bilemedim ![]() Kafa tuttum, ayak diredim, pazarlık ettim; ama Sen utandırmadın, yine yine yine huzuruna aldın beni ![]() Her secdede rahmetinle okşadın alnımı ![]() Her rükûda “aferinler” fısıldadın gönlüme ![]() Her vakitte yeni bir sayfanın aklığına çağırdın ruhumu ![]() ![]() Azarlamadın ![]() Aşağılamadın ![]() Hepten umut kesmedin benden ![]() Yok saymadın ![]() Utandırmadın ![]() Pazarlık ettiğimi Seninle bir Sen bildin ey Rabb’im ![]() Kimselere söylemedin ![]() Sırdaşım Sensin, bir Sana açabilirim içimi, bir Senin beni ayıplamandan korkmam ![]() Ben işte böyleyim; yine “bana ait”lerin hesabındayım ![]() Başka kime söyleyeyim? Başka kimin anlayışından medet umayım? alıntıdır |
![]() |
![]() |
|