Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitimdir, namaz

Namaz Bir Eğitimdir..

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Namaz Bir Eğitimdir..

Namaz bir eğitimdir

Namaz, Allah CC nun tüm müslümanlara buluğ çağından ölünceye kadar yapılmasını emrettiği bir ibadettir

Bu ibadeti diğerlerinden ayıran birçok özelliğin yanında en önemli özelliği günde belirli vakitlerde ve ölünceye kadar tekrar edilen kesintisiz bir ibadet olmasıdır

Bunun hikmeti vardır diyerek kenara çekilmek akıllı bir müslümanın söyleyeceği söz değildir

Allah CC herşeyi ama herşeyi bir sebep sonuç ilişkisi içinde yaratmıştır Anlamsız ve gereksiz hiçbir emir vermemiştir

Bakıldığında sürekli tekrarlanan, her gün yapageldiğimiz bu namazlar malesef hiçbir işe yaramıyor

Çünkü Allah CC bize emrettiği namaz bu namaz değildir Namazın bir amacı vardır O da kılanı kötülüklerden ve çirkinliklerden alıkoymasıdır

Dolayısı ile Namaz bir Eğitim Seansıdır Bu eğitim ile Allah ın Resulü müslümanları eğitmiştir

Enfal suresi 35 ayeti herkesin okumasını tavsiye ediyorum Namazınız onların namazına benzemesin

Enfal 35 "Onların o evdeki (Kabe`deki) namazı/duası; ıslık çalmak, el çırpmak/engel olmaktan başka bir şey değildir

O halde, inkâr etmekte olduğunuz için tadın azabı"

Yazar : Abdulaziz Özyılmaz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com