|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
erteleyenler, için, kimseye, namazı, söyleyemem |
![]() |
Kimseye Söyleyemem (Namazı Erteleyenler İçin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kimseye Söyleyemem (Namazı Erteleyenler İçin)Kimseye Söyleyemem (namazı erteleyenler İçin) Öyle çok pazarlık ettim ki Seninle ey Rabb’im ![]() ![]() Ezan okununca, sevdiklerimle geçirdiğim zamanların azalmasından korktum ![]() hep ![]() ![]() Ayak diredim, “az sonra kılsam da olur!” dedim ![]() ![]() ![]() bahane ederek yeniden ileri sürdüm ![]() ![]() Oysa rahatlığı Sana borçluyum ![]() ![]() ![]() Tenimin kaşınmayan her bir noktası kadar rahatlık borçluyum Sana ![]() Dişlerim ağrıyacak olsa her biri için harcayacağım zaman Senin ![]() her defasında ızdırap ve korkuyla geçireceğim saatlerin hepsi Senin ![]() her noktasında yırtılacakmış gibi acıyacak olsa, kendi kendime dargeleceğim huzursuz günler Senin ![]() Gün oldu; usandım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() rekatlarını; kısaltmak için bahaneler aradım ![]() ![]() içim başka bir yerlerin türküsünü söylerken, ben seccadende, belki sadecebedenimle, mıhlı kaldım ![]() ![]() bombaların altında günümü de, işimi de, uykumu da, hatta rüyalarımı da delik deşik etmelerini takdir edebilirdin ![]() ![]() İçten pazarlıktı benimkisi ![]() ![]() Gözlerimle birlikte gönlümü de secdene kilitlemeyi çok gördüm ![]() ![]() Ensemde kaderin sıcacık nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim ![]() alnımı koyduğum gibi kaldırdım seccadeden ![]() ![]() İşim vardı, secdemi işime zaman kazandım ![]() ![]() ![]() İtirafımdır: Bencilliğimi de sırtıma alıp rükûlarda eritemedim ![]() ![]() “hele dur; sonra da olur!”du ![]() ![]() Sen dileseydin, çocuğumun cılız nabızlarının eşliğinde, loş ve neşesiz bir yoğun bakım odasında, gözümü de gönlümü de, umutsuzca, çaresizce, ürpertiyle, korkuyla bir monitörün ekranına kilitleyebilirdin ![]() yeryüzünün sükûnetini bir anda kesip, küçücük bir duvar kıpırtısınıngölgesinde, mini mini bir sarsıntının beklentisi içinde saçlarıma aklar düşürebilirdin ![]() İçten pazarlık mı denir buna Sen bilirsin Seninle ettiğim pazarlığı ![]() Kendime sakladığım ve hatta kendimden de sakladığım sır bu ![]() ![]() Fısıldaması bile acı veriyor ya… Meselâ, uzayınca Fatiha, uzayınca sûre, heceler sanki özgürlüğe giden yolu taşlar gibi kestikçe, “bitmez şimdi bu namaz!” dediğim çok oldu ![]() ![]() ![]() Bir Sen duydun beni ey Rabb’im ![]() ![]() Kendimi lüzumsuz hissederken seccadenin üzerinde, dudağım anlamına yetişemediğim kelimeler için oynarken, Sen beni söylediğimden fazlasıyla duydun, söyleyemediğimi de, dile getiremediğimi de bildin ![]() Ruhumu alıp uzaklara gittiğim halde, bir bedenimi bıraktığım halde huzurunda, kovmadın beni, yakınlığında tuttun ![]() İtirafımdır; öyle anlatıldığı gibi özleyebilmeyi beceremedim henüz namazı… “Aradan çıkarmaya çalıştığım” oldu namazı ![]() ![]() ![]() Yaşamayı namazın içinde aramalıydım ![]() ![]() Bilemedim ![]() Kafa tuttum, ayak diredim, pazarlık ettim; ama Sen utandırmadın, yine yine yine huzuruna aldın beni ![]() ![]() fısıldadın gönlüme ![]() Her vakitte yeni bir sayfanın aklığına çağırdın ruhumu ![]() Yüzüme vurmadın ![]() ![]() ![]() ![]() Yok saymadın ![]() ![]() Pazarlık ettiğimi Seninle bir Sen bildin ey Rabb’im ![]() ![]() Sırdaşım Sensin, bir Sana açabilirim içimi, bir Senin beni ayıplamandan korkmam ![]() Ben işte böyleyim; yine “bana ait”lerin hesabındayım ![]() SENAİ DEMİRÇİ |
![]() |
![]() |
|