![]() |
Secde Ediyorum Rabbime |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Secde Ediyorum RabbimeAman! Bu günü çok stresli geçirdim, akşama bi yoga yapmam lazım ![]() ne kadar iyi geliyor insana ![]() bu gibi şeylerle huzur bulduğunu sanan ve huzurun nerede olduğunu bilmeyen, mutluluğu başka yerlerde arayan huzursuzinsanlara birkaç sözüm olacak ![]() Huzura ulaşmanın tek yolu vardır; o dahuzura durmaktır ![]() ![]() var o yüce makama ulaşma hazzı ile bizleri mutluluğa ulaştıran ![]() önce yaratana varmak gerekir ki yaratana varmanın tek yolu da secdedir ![]() O secde ki yaratanına en yakın olduğun an ![]() Tam teslimiyetin ifadesidir o an ![]() haykırmaktır ![]() — "Rabbim! Ben yaratılanım, sen iseyaratan ![]() ![]() Nasıl ki küçük bir çocuk, suç işlediğinde, korktuğunda annesine sığınır, ondan yardım ister ![]() korksa, annesine nazlanır, ona cilve yapar ve sonunda annesinin gönlünü alır ve yine ona sığınır ![]() ![]() Bir günah işlediğinde secde et ki rabbinbağışlasın ![]() Rabbine şükret, Rabbin de devamını nasipeylesin ![]() İnsan, sevdiğinin, dostunun yanından, gönlünden ayrılmak, kopmak ister mi? Tabii ki istemez ![]() ![]() Ne duruyorsun! Haydi, var secdeye, varsecdeye gir hakiki dostun gönlüne ![]() ![]() Al sen rabbinin rızasını gir ebedi dostun gönlüne ![]() ![]() kubbelerini çınlatıyor ![]() ![]() kalbinin siyah lekelerinin, paslarınıncilalandığını? Rabbin biliyor; ama olsun yinede sen getir sıkıntılarını dile ![]() ![]() Sen yeter ki unutma ![]() duymakta ve sen yak kendini pervaneler misali ki kurtuluş onda ![]() ![]() Dök içini, dök iyice ki, kalbin dünyalık nevarsa döksün kirini, silsin lekelerini ![]() yakar ALLAH'a ![]() ![]() ![]() Rabbin affediyor bütün günahlarını ![]() ![]() Rabbimiz tövbeleri kabul ediyor ![]() ona en yakın olduğun anlarda olunca, seni Rahmetine alıyor ![]() Hissediyor musun kuş gibi olduğunu, kalbinin uçtuğunu ![]() ![]() İşte şimdi buldun hakiki huzuru ve mutluluğu ![]() Rabbime hamdolsun; bize, ona yaklaşma yolu lütfettiği için ![]() |
![]() |
![]() |
|