![]() |
Namaz Kılıyormusun? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Namaz Kılıyormusun?Bir müslümana; Namaz kılıyormusun?diye sormak en büyük hakarettir bence ![]() ![]() ![]() ![]() Neden mi? Müslüman çünkü ![]() ![]() ![]() Müslüman "teslim olmuş" demek çünkü ![]() Kime? Rabbine ![]() Kayıtsız şartsız her emrine hem de ![]() Bir müslümana Namaz kılıyormusun? demek, Önce ona –kılmayana- hakaret, Sonra bizi Yaradan'a ![]() ![]() Sonra tüm kainat ve içindekilere ![]() ![]() Çünkü yaradılmış herşey, canlı-cansız O'na boyun büker, itaat eder ![]() Hiç siz; "Bu bahar açmayacağım" diyen bir çiçek gördünüz mü? Ya da; "Bıktım artık meyve vermeyeceğim" diyen bir ağaç? Ya; "Bundan sonra size süt-müt yok başınızın çaresine bakın" diyen bir inek? "Bugün canım istemedi doğmayacağım" diyen güneş? ![]() ![]() "Şeker depo etmeyeceğim" diyen bir karaciğer? "Yoruldum bugün çalışmayacağım" diyen bir kalp? "Aldığım nefesi vermeyeceğim" diyen akciğer? Yok, görmedik ![]() ![]() ![]() Uzatın misalleri böylece ![]() ![]() Çünkü her yaradılmış kendince ibadette, duada ![]() ![]() Ne için yaratıldıysa onun için yaşamakta ![]() ![]() Nerdesin ey insan? Bak senden aşağı varlıklar dahi kullukta ![]() ![]() Senin vücudunu oluşturan organlar dahi O'na secde ederken, Sen nerdesin? Rabbimiz buyuruyor: "Ben cinleri ve insanları sırf beni tanıyıp yalnız bana ibadet etsinler diye yarattım ![]() ![]() ![]() Namaz kılanın tüm dünya işleri de sevap hanesine kat kat yazılır hem ![]() ![]() O yüzden hani büyüklerimiz hep derler ya, doktor ve hemşirelere ya da sınırda nöbet tutan erlere, öğretmenlere; "Namaz'ını bırakma evladım, bak çok mukaddes bir vazifen var ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anacığım da hep; Namaz yolda komaz" derdi ![]() ![]() "Ben namaz'a başlayacağım" diyene;Namaz zaten başlı" derdi ![]() ![]() Yine birisi mesela; Namaz geçti" diyecek olsa; "Sen namaz'dan geçmeyince, namaz senden geçmez" derdi ![]() ![]() Rabbim rahmet eyleye ![]() ![]() Öyle önemli ki namaz, ayakta duramayan oturarak, bu da olmazsa yatarak ima ile, illa kılacak ![]() ![]() ![]() ![]() Ve ötede ilk sorulacaklardan ![]() ![]() ![]() Aslında sorulan; "Ben hep seninleydim, sen nerdeydin" suali belki de ![]() ![]() Namaz bir ayraçtır ![]() ![]() ![]() Daim secdede olanlara ne mutlu ![]() ![]() Muhabbetle efendim ![]() Ayşe Reşad |
![]() |
![]() |
|