Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
canım, istemiyor, işi, yapmak

Canım Hiç Ev İşi Yapmak İstemiyor

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yasemin UÇAL ABDULLAH / PSİKOLOĞUM

Ben 21 yaşındayım Annem birçok rahatsızlığından dolayı pek iş yapamaz oldu Evin de genç kızı ben olduğum için asıl görev bana düşüyor Yalnız benim büyük bir problemim var Her gün düzenli iş yapmıyorum Sadece canım istediğinde yapıyorum Nedense çoğu zaman canım hiç iş yapmak istemiyor Aslında istiyorum hem de çok istiyorum Fakat kendimi çok tembel hissediyorum Ve annemi de bu yüzden üzmüş oluyorum Bu arada 4 yıldır sözleşmeli anasınıfı öğretmenliği yapıyorum Ama mesleğimin beni etkilediğini zannetmiyorum Annem bana hep “Kafanda bitir olayı Ben tembel değilim, ben yapabilirim” diyeceksin der Evet diyorum Ama olmuyor Bu benim için çok ciddi bir mesele Lütfen bana yardım edin!

Özlem / Kocaeli

Özlem Hanım, annenizin rahatsızlığından dolayı istemediğiniz bir takım sorumluluklar omzunuza yüklenmiş Her gün etrafı toparlamak göreviniz olabilir fakat her gün iş yapmak zorunda değilsiniz Sözleşmeli öğretmen olduğunuzu söylüyorsunuz Maddi durumunuz müsaitse haftanın bir günü evinize temizlikçi alabilirsiniz Temizlikçiye haftanın bir günü normal günlük temizliği ayda bir de büyük temizliği yaptırabilirsiniz

Ayrıca bu kadar iş yapmak istememenizin altında anneniz ve sizin yaşadıklarınızdan dolayı kendinizi kötü hissediyor olmanızdan kaynaklanan depresif bir durum da olabilir

Bir şeyi hiç yapmak istemiyorsanız, kendinizi çok zorlamadan üstünüze düşen vazifeyi hiç olmazsa asgari düzeyde yapmaya çalışın Bunun için de hem kardeşlerinizden destek alabilir, hem de maddi kazancınızdan bir kısmını ayırabilirsiniz

Kendinizi üzmeden ve yıpratmadan işin bir ucundan tutmanız hem annenizi, hem sizi memnun edecek, emin olun Ayrıca ileride kuracağınız yuva için tecrübe kazanarak daha huzurlu bir evlilik oluşturabilirsiniz Olaya bu açıdan bakmak durumu kabullenme noktasında yardımcı olacaktır Fakat iş yapmayı fazla külfet gibi algılayıp, kendinize sıkıntı verirseniz kadın kimliğine karşı öfke duyup, çatışma yaşayabilirsiniz

Tembel olduğunuzu zannetmiyorum, sadece belki de ev işlerini asli göreviniz olarak görmediğinizden dolayı pek fazla iş yapma arzusunda değilsiniz

Diğer bir husus da unutmayın ki, anne rızasını kazanmak için yaptığınız her iş Allah rızasını da size kazandıracağından günlük hayatınızda yapmak zorunda olduğunuz işler ibadet hükmünü alabilir Zira annenin sizden razı olması aynı zamanda Cenab-ı Hakkın rızasına açılan bir kapıdır Hepimizin hayatı imtihanlar silsilesiyle doludur Her an imtihan içinde olduğumuz muhakkak, ancak bazen daha zorlu durumlarla karşılaşırız Böyle zamanlarda duruşumuz daha sağlam olmalıdır Umarım öğrenim hayatındaki başarınızı ilahi rıza için de gösterirsiniz

Selamlar…

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com