![]() |
'Sigarayı Ben Bırakamıyorum, Sen İçme!' Demek Etki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 'Sigarayı Ben Bırakamıyorum, Sen İçme!' Demek Etki'Sigarayı ben bırakamıyorum, sen içme!' demek etkili olmaz Yeni çocuk sahibi olan anne-babalar hayatlarını yeniden şekillendirir ![]() ![]() Çocukları için hayatında bazı değişiklikler yapan babalardan biri Sefer Kayaoğlu (35) ![]() ![]() ![]() ![]() Kayaoğlu, "Küçücük kızıma kötü örnek olmamak adına o daha doğmadan sigarasız hayatı tercih ettim ![]() ![]() ![]() ![]() Kayaoğlu, sigarayı bıraktıktan sonraki kazanımlarını ise, "Sigarayı bıraktıktan sonra gece uykularım düzene girdi, kötü kokulardan kurtulmuş oldum ![]() ![]() ![]() ![]() Ebeveynler, yeni aldıkları eşyaya verdiği önemi çocuklarına vermiyor Uzman psikolog Mehtap Kayaoğlu ise çocuk sahibi olan ailelerin önce anne-baba olduklarının farkına varması gerektiğini söylüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anne-babalar çocuklarının yanında nelere dikkat etmeli? Aile içi mahremiyete önem verilmeli ![]() Evde güzel kelimelerle konuşulmalı, örneğin birine sinirlenildiğinde o kişinin arkasından çocukların yanında atılıp tutulmamalı ![]() Üzüntülü durumlar abartılmamalı ![]() ![]() Bir şeyler önerilmeden ziyade örnek olunmalı, çünkü çocuklar deneme ve taklit yoluyla büyürler ![]() Çocuklara nasihat ederken kısa ve öz konuşulmalı, ancak onlarla havadan sudan konuşmalar da ihmal edilmemeli ![]() Tatlı ama yaptırımcı ses tonu kullanılmalı, çok azarlayıp bağırmamalı ![]() ![]() Her şeyi birden öğretmeye çalışmamalı ![]() ![]() Zaman |
![]() |
![]() |
|