Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kızımın, sorunu, tuvalet

Kızımın Tuvalet Sorunu Var

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kızımın Tuvalet Sorunu Var

KIZIMIN TUVALET SORUNU VAR

Yasemin UÇAL ABDULLAH / PEDAGOĞUM

Merhaba Perihan Hanım Benim sorum 3,5 yaşındaki kızımla ilgili 2 yaşında bez olayımız bitmişken hala büyük tuvaletini altına yapmaya devam ediyor Tutuyor tutuyor, bazen bu üç dört gün sürebiliyor, sonra bez bağlıyorum ona yapıyor Bazen çamaşırında küçük küçük lekeler oluyor Çok yöntem denedim olmadı Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim

Benim biri üniversite, diğeri liseye giden iki çocuğum daha var ama onlarda böyle bir şey yaşamadım Eşim emekli ve çok titiz bir insan Her fırsatta hem beni hem çocukları eleştiriyor Zannederim bu küçüğümüz de biraz fazla etkileniyor

SABAHAT K ANKARA

Değerli Sabahat Hanım, yaşadıklarınız sizi oldukça bunaltmış görünüyor Ama emin olun titiz aile tutumları gösteren veya erken dönemde tuvalet eğitimine başlanan birçok ailede benzer sıkıntılar yaşanıyor

Tuvalet eğitimi sırasında çocuğun en direndiği konu dışkı eğitimidir Çocukların birçoğu yanlış eğitim dolayısıyla dışkılarını kaçırırlar Burada bilinmesi gereken şudur: dışkı kaçırma (enkoprezis) 5 yaşından sonra hala devam ediyorsa bir hastalık olarak değerlendirilmektedir Bu durumdaki çocukların birçoğu, 5 yaş öncesinde ailenin biraz bilgi sahibi olup, doğru metod uygulamasıyla genellikle düzelebilmektedir

Neler yapabilirsiniz? Çocuğun büyük tuvaletini sürekli beze yapmak istemesi bir takıntıdır Çok sabırla yaklaşmak gerekir, inatlaşmamalıdır Doktor önerisiyle, kakasını katılaştırmayan bir ilaç kullanabilir ve posalı şeyler yemesine özen gösterebilirsiniz 4 yaşındaki kızımız eğer kabul ediyorsa uzun süre, en az 1-2 ay gibi, bez bağlayıp sonrasında tekrar tuvalet eğitimi verilebilir Bu süre içinde tuvaletle ilgili konular ailenin gündeminden çıkmış olmalıdır Çocuk bunu kabul etmiyorsa “Tamam bu sefer de bezine yapabilirsin, ama bir sonraki sefer tuvalete yapacağız, sonra tekrar beze yapabilirsin” diyerek çocukla anlaşabilirsiniz Böylelikle çocuk tuvalete oturmanın sıkıntılı bir şey olmadığını öğrenecektir

Büyük abdest eğitiminde olumlu katkılar yapan bazı uygulamaları özetleyecek olursak; evde kakaolu kurabiye hamuru hazırlayıp çocuğun şekil vermesi, oyun hamuru ve parmak boya çalışmaları, havanın müsait olduğu günlerde parkta, bahçede toprak ve çamurla oynaması, mümkünse bir anaokuluna göndermek, degilse sık aralıklarla yaşıtlarıyla oynamasına fırsat vermek şeklinde sıralayabiliriz Bu aktivitelere babanın katılımı durumu daha da kolaylaştıracaktır Çocuğu eleştirmek problemi çözmediği gibi sorunu daha da derinleştirebilir

Selam ve sevgiyle kalın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com