Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bırakabilirim, tırnak, yemeyi

Tırnak Yemeyi Nasıl Bırakabilirim?

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

TIRNAK YEMEYİ NASIL BIRAKABİLİRİM?

Yasemin UÇAL ABDULLAH / PSİKOLOĞUM

Yasemin Hanım, Benim problemim tırnaklarımı yemek Bayağıdır uğraşıyorum ama bir türlü vazgeçemiyorum Genelde sıkıldığımda ve stresli olduğumda yapıyorum Ne yapmalıyım, nasıl bırakabilirim? Acı çekmeme rağmen vazgeçemiyorum Tırnak etlerim kanıyor ama yine de bırakamıyorum Sizce ne yapmalıyım?

MARDİN’DEN GAZEL

Tırnak yeme davranışı genellikle farkındalığın daha az olduğu çocukluk döneminde alışkanlığa dönüşür Özellikle baş edilemeyen kaygı, içinden çıkılamayan stres ve sıkıntı durumları ve özgüven yoksunluğunda sıkça başvurduğumuz bir tutumdur Belirtmek isterim ki bu alışkanlığından rahatsız olman iyi bir durum Zira hoşnut olmadığın bir alışkanlığından vazgeçmeye çalışarak öz disiplin adına bir adım atmış oluyorsun Genelde sıkıntılı ve stresli olduğun dönemlere denk geldiğinden söz etmişsin Belli ki çaresizlik seni böylesi bir davranışa yönlendiriyor Fakat kişi hayatında değiştirmek istediği hiçbir konuda çaresiz değildir Olsa olsa ya yeterince istemiyordur ya da ihtiyacı olan cesarete sahip değildir Hayatında seni rahatsız eden kişi ya da durumlara karşı bir şeyler yapabilirsin eğer yeterince istiyorsan

Nelerden rahatsız olduğundan ya da hayattan ne istediğinden emin olman lazım Eline kağıt kalem alarak bunların listesini oluşturmaya çalış Daha sonra kişiliğindeki güçleri fark etmeye çalış ve sahip olduğun imkanlarla neleri değiştirip daha mutlu olacağını anlamaya gayret et Hayatındaki her olumlu ve olumsuz adım yaşam tecrübesi konusunda sana belki de ihtiyacından daha fazla bilgi kazandıracaktır Sürekli yerinde durup bunları sadece teori aşamasında tutma Kurguladığın her fikri pratiğe geçirerek yaşama dair yeni deneyimler kazan Tırnak yediğin her anda bulunduğun hali değiştirmeye çalış Tırnaklarına her hafta özel bakımlar uygula Unutma ki bu durum karşısındaki başarın güvenini arttıracağından hayata karşı daha motivasyonlu ve azimli bir duruşa sahip olabilirsin

Gazelciğim, bunları sana neden sıralama gereği duydum açıklamak isterim? Biz psikologlarca bilinen gerçeklerden biri de kişinin memnuniyetsiz ya da mutsuz olduğu yaşamda kötü alışkanlıklar kazandığıdır Onun için önce bulunduğun halden kendini çıkarmaya çalış Kendinden memnun bir bayan olmak için elinden gelen her şeyi yapabilirsin Çünkü hepimiz için hayat bir öğrenmeler manzumesidir Beğenmediğin ya da acı veren olaylar başına geldiğinde onlardan neler öğrenebilirsin diye dikkatlice her olayı incelemeni isterim Çünkü hiçbir şey bu dünyada boşuna değil Her olay içinde hikmeti barındırarak dünyamıza teşrif eder

Eğer bu duruma kişiliğindeki içe kapanıklık sebepse iyi kitaplar okuyarak, duygularının farkına varıp kişiliğini tanıyabilirsin Zira kişi kendini ne kadar doğru anlatır ve ifade ederse o denli kaygı ve stresi azalır Yakın arkadaşlıklar kurmaya çalış Güvendiğin insanlarla paylaşımını arttır Yaşamda sosyal olmaya özen göster Manevi dünyanı güzellikler ve ibadetlerle süsle Eminim attığın her adım sana güç ve destek verecektir

Sevgilerimle…

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-02-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

birden akıldan güçlüce sileceksin

indirgemeye gayret güçlü niyetle aşılır

bir uzman kardeşimize şunu sormak isterdim tırnak alışkanlığı gibi

milletin içinde sürekli sakalı sacı ile ilgilenen kişiler acaba nasıl yemeğe otururken ellerini yıkamazlar görüntüleri güzel temiz ama bu alışkanlıkları nasıl kazanabilir insan

bir de bazı yerlerde görürüm

ayagındaki çorabından ayağını sürekli kaşıyanlar

aynı cevabı verebilir miyiz

niyetle özgüvenle aşabilir miyiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com