![]() |
Duygu Adası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duygu AdasıDUYGU ADASI Bir zamanlar, bütün duygular bir adada yaşarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ada sakini duygular, günün birinde, tesbit edemedikleri bir yerden, adanın bir kaç gün içinde batacağı yönünde ısrarlı anonslar duymuşlar ![]() ![]() Hemen her duygunun kendine ait bir kayığı yahut gemisi ya da yatı olduğundan, adadan ayrılmak nisbeten kolay olmuş onlar için ![]() ![]() ![]() Duyguların büyük kısmının adadan ayrıldığı günlerden birinde, ada anonsta söylendiği gibi yavaş yavaş batmaya başlamış ![]() ![]() İlk önce, Zenginliği görmüş büyük ve güzel bir yatın içinde ![]() - Zenginlik beni de alır mısın? Yatın her tarafına yığdığı eşyaları gösteren Zenginlik: - Hayır alamam ![]() - Görüyorsun, altın gümüş, zümrüt derken yat doldu ![]() ![]() Zenginlikten vefa görmeyen Sevgi, biraz daha geride, büyücek bir yelkenli görmüş ![]() - Kibir, Kibir! ![]() ![]() ![]() - Sana yardım edemem ![]() ![]() - Biraz pejmürde gözüküyorsun; yelkenlimin fiyakasını bozacaksın ![]() Bu cevap karşısında çok üzülen sevgi, bir kayığa binip kürek çeker vaziyette, Üzüntü'yü farketmiş o sırada ![]() - Üzüntü, seninle gelebilir miyim? - Ah sevgili sevgiciğim! demiş üzüntü ![]() - Yalnız gitmeye karar vermiş olduğum için o kadar üzgünüm ki! Bu cevap üzerine üzüntüsü daha da artan Sevgi, yüzünü adanın öbür tarafına doğru çevirdiğinde, bir mavnanın üzerinde neşeyle zıplayan birini görmüş ![]() ![]() ![]() Çaresiz biçimde mutluluğa seslenmeye devam eden Sevgi, ansızın, bir ses duymuşyakınında: - Buraya gel Sevgi! Seni ben götüreyim ![]() Sevgi çok sevinmiş ve koşar adım sahile koşup içinden yaşlıca bir adamın kendisine seslendiği kayığa atlamış ![]() ![]() Sevgi, bu kadar duygu çağırdığı halde onu almazken kendisini kayığına çağıran bu saçı başı ağırmış duyguya teşekkür etmiş defalarca ![]() ![]() Sonra da, günlerden bir gün geldikleri bu yeni kara parçasında Bilgeliğe rast gelince, ismini bile sormadığı bu kadirşinas yaşlıyı tarif edip ismini sormuş kendisine ![]() - O Tecrübeden başkası olamaz ![]() ![]() - Tecrübe mi? peki niye yalnız o ban yardım etti? - Çünkü ![]() - Sevginin gerçek değerini ancak tecrübe kavrayabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|