Kucağındaki Hazine |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kucağındaki HazineKucağındaki Hazine Kadının biri, cömert olduğu söylenen yaşlı bir bilgeye gidip: - Bu şehirde benden fakir insan yok! demiş Bana biraz yardım eder misiniz? Bilge adam, kadının kucağındaki bebeğin bir ipeği andıran yanaklarını okşayıp öptükten sonra: - Demek fakirsin! demiş Hem de çok fakir Ama karşılıksız yardım yapmak, âdetim değil! Eğer yardım istiyorsan, çocuğunun parmağını satman gerekir![]() ![]() Kadın, önce deli olduğunu sanmış bilgenin Daha sonra da, kötü bir şaka yaptığını![]() ![]() Ama adam ciddî görünüyormuş Kadına bir kese altın uzatıp:- Ayak parmağına da razıyım! demiş Zaten cerrah olduğumdan, ona acı çektirmem Kadın, bütün kanını donduran bu teklif üzerine kaçmayı düşünürken, adam: - Sadece tırnağını söksem de olur! diye devam etmiş Biliyorsun zamanla yenisi çıkar Kadın, bu ruh hastasına daha fazla dayanamamış Ve kapıyı çarpıp uzaklaşırken, adam onun arkasından: - Nasıl bir fakir olduğunu anlayamadım! diye bağırmış Kucağındaki hazinenin tırnak kadar bir parçasını, bir kese altına değişmiyorsun Cüneyd Suavi |
|
|
|