Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
baltayı, bilemeyi, bilmekbaşarı, öyküsü

Baltayı Bilemeyi Bilmek(Başarı Öyküsü)

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Baltayı Bilemeyi Bilmek(Başarı Öyküsü)

Baltayı bilemeyi bilmek

İki arkadaş bir ormanda ağaç kesiyorlardı Çok güçlü ve kuvvetli olan ilk adam erkenden kalkıyor, ağaçları kesmeye başlıyor, bir ağacı devirir devirmez ötekini kesmeye çalışıyordu Dinlenmek şöyle dursun, öğle yemeği için bile kendine zaman ayırmıyordu Akşamları ise, arkadaşı eve döndükten sonra da çalışmasını sürdürüyor, ondan bir kaç saat sonra eve dönüyordu

Daha ufak tefek olan ikinci adam ise, ağaç keserken zaman zaman dinleniyordu Akşam hava kararmaya başladığında, ailesini ihmal etmemek için evine dönüyor, onlarla vakit geçiriyordu İkisi de çalışmalarını bir hafta bu biçimde sürdürdükten sonra, ne kadar ağaç kestiklerini saymaya başladılar Ortaya çıkan sonuç, ilk adam için tam bir şok oldu Çünkü, hem daha az çalışan ve sık sık dinlenen arkadaşı ondan daha fazla odun kesmişti!

“Nasıl olur bu?” diye feryat etti ilk arkadaş “Ben senden erken kalktım, neredeyse hiç mola vermedim ve akşamları hep geç döndüm eve Buna rağman nasıl olurda sen benden daha fazla ağaç kesmiş olabilirsin?”

İkinci adam, öfkeli arkadaşını gülümseyerek cevapladı:

“Ama sen bir şeyi unuttun: Arada sırada baltanı bilemen gerektiği halde bunu hırsın yüzünden ihmal ettin Ben ise, her dinlendiğimde baltamı biledim ve keskin baltamla daha rahat kestim ağaçları Bu sayede ne kendime, ne de aileme haksızlık ettim

Murat Çiftkaya-
Başarı Öyküleri – Timaş Yayınları

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com