Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
“mevlana”, deve, fare’nin, ile, öyküsü

Deve İle Fare’Nin Öyküsü “Mevlana”

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deve İle Fare’Nin Öyküsü “Mevlana”

BİR FARE bir devenin yularını eline aldı, kurula kurula yollara düştü Deve, mülayim bir hayvan olduğundan, faresin kurumuna aldırış etmeden, sessizce onun arkasından yola koyuldu Bunun üzerine fare kibirlendi:
“Ben ne ne yiğit biriymişim ki, koskoca deveyi sürükleyip götürüyorum” diye düşünmeye başladı
Deve farenin bu düşüncesini sezinledi
“Hele bir sırası gelsin, ben o zaman senin dersini veririm” diye düşündü, sabırla yürümeye devam etti
Gide gide büyük bir ırmağın kenarına vardılar Fare ırmağı görünce durdu Âdeta kanı dondu Deve bunu görünce:
“Ey dağlarda, ovalarda önümde yürüyüp yol gösteren, neden durdun?” dedi “Sen benim kılavuzumsun Yürü ki, arkandan geleyim
Fare geri geri çekildi:
“Bu su pek büyük, pek derin bir su Boğulmaktan korkuyorum
Su devenin ancak dizine geliyordu
“Aaa, şu diz boyu sudan mı korkuyorsun?” diye güldü deve
Fare:
“Dizden dize fark var, senin için karınca olan bizim için ejderha sayılır Senin için diz boyu olan su benim boyumu yüz kere aşar” dedi
Bunun üzerine, deve:
“Öyleyse,” dedi “Bir daha küstahlık etmeye kalkışma da, canın yanmasın Kendin gibi farelerle boy ölçüş; develere yanaşma!”
Fare hatasını çoktan anlamıştı
“Tevbe ettim, Allah rızası için beni bu sudan geçir” diye, deveye yalvarmaya başladı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com